HaberlerAltcoin HaberleriNFT Haberleri

Visa’dan NFT Dünyasına Önemli Adım!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

 

ABD’nin inans devi Visa, yeni bir proje yayınlamak için popüler bir sanatçıyla ortaklık kurarak NFT piyasasında kendine yer ediniyor.

Visa’dan NFT İşbirliği

Küresel finansal hizmetler şirketi Visa, içerik oluşturucuların değiştirilemez token endüstrisini daha iyi anlamalarını ve dijital çalışmalarını geliştirmek ve satmak için çeşitli halka açık blok zinciri ağlarını kullanmalarını sağlayacak bir program oluşturmak için NFT sanatçısı Micah Johnson ile ortaklaşa iş yapmış oldu.

Visa bu ortaklığı 13 Ekim 2021 Çarşamba günü bir basın açıklamasıyla duyurdu. Şirket, içerik oluşturucularla ödeme ortakları ağı içinde bir bağlantı sağlayacağını ve bunun da izleyicilerinin erişimini genişleteceği ve iş büyümesini teşvik edeceği için yarar sağlayacağını söylemiş oldu.

En son gelişme, Visa’nın ilk NFT satın alımını yapmasından averaj iki ay sonrasında geldi. Ağustos ayında bildirildiği suretiyle, finansal hizmetler devi, o zamanlar 160.000 dolar değerinde olan bir CryptoPunk NFT için 49.5 ETH ödedi.

Öte taraftan şirket, bu adımı ile birlikte, açık bir müracaat süreci ile Visa’nın birinci sınıfını oluşturmak için bir grup içerik oluşturucu seçeceğini belirtti.

Visa’nın ortağı Micah Johnson, 2018’de emekli olan ve NFT sanatçısı olan eski bir Beyzbol Ligi (MLB) oyuncusuydu. Johnson, astronot olmayı hayal eden büyük bir uzay kaskı olan genç bir Afrikalı-Amerikalı çocuk olan “Aku”nun yaratıcısıdır.

NFT karakteri ilk olarak Şubat 2021’de piyasaya sürüldü ve 24 saat içinde 2 milyon doların üstünde token sattı. Aku ondan sonrasında TV ve film için opsiyonlu ilk NFT oldu.

Visa ile ortaklaşa iş hakkında açıklamalarda bulunan Johnson şunları söylemiş oldu:

“Visa benzer halde güvenilir bir markayla birlikte emek harcama ve onlardan bir şeyler öğrenme fırsatı beni heyecanlandırıyor. Birlikte emek harcayarak, içerik oluşturucuları bu devrimin ön saflarında yer almak için gerekseme duydukları kaynaklarla donatmak istiyoruz.”

Daha Fazla Şirket NFT Sektörüne Giriyor

Visa, geçtiğimiz aylarda büyüyen NFT sanayisinden yararlanan firmalar listesine katıldı. Eylül ayında, video paylaşım toplumsal ağ platformu TikTok, Lil Nas X, Brittany Broski ve Rudy Willingham benzer halde bazı etkili yaratıcıların videolarını içerecek NFT koleksiyonunun lansmanını duyurdu.

ABD’nin önde gelen kripto para borsası Coinbase kısa süre ilkin, ERC-721 ve ERC-1155 token’ları için ilk destekle bir NFT pazarı kurma planlarını deklare etti. Başka bir kripto değişim platformu olan FTX, daha ilkin ABD merkezli müşteriler için Solana NFT Marketplace adlı NFT pazarını başlattı.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.