Kripto RehberEditörden Seçmeler

WealthTech Nedir? WealthTech’in Geleceği

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Wealthtech, teknoloji ve varlık yönetiminin kesiştiği noktada kullanılan kavramdır.

WealthTech Nedir?

Wealthtech, finansal hizmetler sektöründe teknoloji tabanlı çözümler sunan herhangi bir şirketi ifade eden bir terimdir. Buna, yeni ürünler veya çözümler yaratmak için çalışan ve esasen geleneksel iş yapma biçimlerini bozmaya çalışan şirketler de dahildir.

Terimin kökleri fintech’dan gelmektedir. Ancak servet teknolojisi hakkındaki bilgiler o kadar yaygınlaşmamış olabilir. Yine de richtech, fintech ortamında ileriye doğru atılmış doğal bir hamledir. Varlık yönetimi hizmetleri yeni teknoloji odaklı çözümleri hızla benimsemeye çalıştıkça ve tüketici talepleri gelişmeye devam ederken, işletmeler müşteri beklentilerine uyum sağlamak için adımlar atar.

Wealthtech şirketleri, varlık yöneticileri veya komisyoncular için araçlar geliştiren yazılım üreticileri, birçok çevrimiçi aracılık yeteneği ve daha fazlasını kapsamaktadır. Ayrıca finansal veri analizi hizmetleri de sağlarlar. Bu şirketler, o anki oyuncuların hizmetlerini iyileştirmelerine olanak tanır.

Wealthtech Nedir? Wealthtech’in Geleceği

WealthTech Kavramı

Varlık teknolojisi veya varlık yönetimi teknolojisi, varlık danışmanlığı hizmetleri sağlamak için modern teknolojiyi kullanan şirketleri tanımlar. Bunlara çevrimiçi finansal danışmanlar, robo-danışmanlar, dijital varlık yöneticileri ve dijital yatırım platformları dahildir. Bir servet teknolojisi şirketinin ne olduğuna dair genel kabul görmüş bir tanım bulunmamaktadır. Burada, varlıklı müşterilere tavsiyelerde bulunmak için otomatik araçlar sağlayarak danışmanlık dünyasında doğrudan veya dolaylı olarak rol oynayan bir organizasyon olarak tanımlıyoruz. Bunun, saf otomasyon dışında müşterilerle etkileşime giren tüm platformları kapsadığını belirtmek önemlidir.

Wealthtech şirketleri, aşağıdaki alanlarda çözümler sunarak yatırımcıların servetlerini büyütmelerine yardımcı olur: Yatırım, Finansal Planlama, Bankacılık ve Borçlama.

Kelimenin kendisi ‘zenginlik‘ ve ‘teknoloji’ birleştirdiğinden, richtech zenginlerin servetlerini yönetmesine yardımcı olabilir. Bu teknoloji, dünyanın herhangi bir yerinden para yatırmak için yatırımları veya araçları çevrimiçi olarak yönetmek için sahalarda kullanıma sunuyor. Wealthtech son birkaç yıldır büyüyor ve süreçlerini otomatikleştirmek için teknolojiyi kullanıyor. Özetle, varlık teknolojisi şirketleri, yatırımcılar/traderler için daha az riskli ve daha karlı olan otomatik ticaret sistemleri oluşturmak için yazılım programları kullanır. Bu yazılım programlarını kullanmanın temel faydası, tüccarların öğrenmeleri ve anlamaları için zaman veren insan uzmanlığını kullanmak yerine piyasa modellerini hızlı bir şekilde anlam vermelerine olanak tanımalarıdır.

Richtech‘in misyonu, insanların hayatlarını daha basit ve daha karlı bir hale getirmektedir. Teknoloji, daha düşük risk ve daha yüksek kârlı otomatik ticaret sistemleri oluşturmaya yardımcı olur. İnsan uzmanlığını kullanmak yerine, zamandan ve emekten hızlı bir şekilde tasarruf sağlayabilecek pazar modellerini anlamak için yazılım programları kullanırlar.

Wealthtech şirketlerinin zenginlerin yaşamları üzerinde büyük etkisi oldu. Bu yazılım programlarını kullanmak, tüccarların piyasa modellerini hızlı bir şekilde anlamalarına yardımcı olabilir. Ayrıca, yatırımcıların/tüccarların servetlerini dünyanın herhangi bir yerinde daha az riskle yönetmelerini kolaylaştırır. Ayrıca richtech, herkesin şansa veya şansa çok fazla güvenmeden kripto para birimlerine veya diğer araçlara yatırım yaparak daha fazla kâr elde etme şansına sahip olduğu bir dünya kurmaya çalışır. Artık yatırımcılar ve teknoloji, ülkenin daha hızlı büyümesine yardımcı olan richtech’ten yararlanıyor çünkü yatırım, ekonomik kalkınmanın ana sebeplerinden biridir.

Mobil bankacılığın ve bulut bilişim gibi diğer gelişen teknolojilerin benimsenmesi, yakında finansal hizmetlere erişim için yeni normali temsil edebilir. En azından öyle görünmeye başlıyor. Finans sektöründeki en kararlı kurumların bazıları bile daha küçük, daha çevik rakiplerle rekabet etmek veya en azından müşterilerine istediklerini vermek için daha ileri teknoloji platformlarını benimsiyor.

Images?Q=Tbn:and9Gcs6Hsg6Dmr6 Yz46Fe8Vblxhfuj H Islswb3B7Xweoshdyohmfhja2Cv6Syif5Eu7O9Ac&Amp;Usqp=Cau

 

Teknolojiden anlayan genç tüketiciler, dijital araçları hayatlarının her alanında benimsediler ve kendilerine finansal ürünler ve tavsiyeler sağlayan şirketlerden daha fazlasını talep ediyorlar. Bu, telefonunuzdaki güvenli bir uygulamanın, müşteriler veya potansiyel müşteriler arasında yatırımlar, portföyler veya sigorta poliçeleri hakkındaki bilgileri gerçek zamanlı olarak paylaşabileceği anlamına gelir. Ayrıca kablosuz erişim noktası olan her yerde çalışabileceği anlamına gelir.

Ankete katılan 2.000 yüksek net değerli yatırımcının üçte biri, uluslararası danışmanlık şirketi Accenture tarafından 2022’nin başlarında birçok kez yayınlanan bir araştırmaya göre, teknolojiye her zamankinden daha fazla zaman ve para yatırdıklarını söyledi. Ayrıca, ankete katılanların yaklaşık %40’ı en son teknolojiye erişimi olmayan finansal danışmanlarla çalışmayı durduracaklarını söyledi.

James McGovern, Genel Müdür ve CEO, First Republic Investment Management, San Francisco:

Teknolojinin giderek daha büyük bir rol oynayacağına şüphe yok. Yatırım yönetimini sağlam varlık yönetimi ilkeleriyle birleştirdiğinizde ve müşterilerin yeni mobil bankacılık araçlarını (biz buna ‘mobil cüzdan’ diyoruz) kullanarak güvenli bir şekilde bilgi paylaşma olanağını eklediğinizde, harika bir müşteri deneyimi sunduğumuzu düşünüyoruz.

Sektörün takipçilerine göre, mobil bankacılığa ve diğer yeni teknoloji platformlarına geçiş, değişimin ne kadar hızlı gerçekleştiğini ve zaman içinde hayatta durabilmek ve gelişmek istiyorsa danışmanlık şirketlerinin çevik ve yenilikçi kalmasının ne kadar önemli olduğunu vurguluyor.

Servet Yönetimi Üzerindeki Etkisi

Servet teknolojisinin gelişimi emsalsizdir ve daha fazla finansal bilgi için tüketici isteği arttıkça büyümeye devam etmesi umulmaktadır. Y kuşağının diğer endüstriler için teknolojiyi hızla benimsediği bir sır değil, ancak bu eğilimin bir bütün olarak finans endüstrisini ve hisse senetlerine yatırım yapmayı seçenleri nasıl etkileyeceği belirsiz duruyor.

Teknoloji varlık yönetimi endüstrisini zaten etkilemiş olsa da, önümüzdeki yıllarda tüketici tercihlerinde önemli bir değişiklik olacağı varsayılıyor. Y kuşağının geleneksel yatırım fonları yerine teknoloji şirketlerine ve diğer alternatif varlıklara yapılan yatırımları tercih etmesi bekleniyor. Hisse senedi yatırımcıları, en son haberleri takip etmekten ve rekabetçi kalmalarına yardımcı olacak diğer araçları kullanmaktan faydalanabilirler.

Servet yönetimi geleneksel olarak zenginlerin alanı olmuştur, ancak yeni teknolojiler sayesinde daha erişilebilir hale geldi. “Wealthtech” terimi, yüksek net değere sahip bireylerin (HNWI’ler) ve ultra yüksek net değere sahip kişilerin ihtiyaçlarını karşılamak için özel olarak tasarlanmış teknolojiyi kullanan yeni finansal hizmetleri ifade eder. Bunlar arasında dijital tavsiyeler, hızlandırılmış yatırım ve banka hesabı olmayanlara veya banka hesabı olmayanlara hizmet eden akıllı araçlar yer alıyor.

Herhangi bir yıkıcı teknoloji gibi, richtech de müşteriler ve mali danışmanları arasında giderek artan kişisel ilişkiyi kolaylaştırmada varlık yöneticilerinin rolünü yeniden tanımlıyor. Akıllı telefon uygulamaları ve bulut bilişimin birleşimi, Y kuşağına okulda veya kariyerlerinin başlarındayken mali durumları üzerinde daha fazla kontrol sağladı. Varlık yöneticileri, müşteri davranış kalıpları hakkında bilgi edinmek ve işlemleri her zamankinden daha hızlı gerçekleştirmek için bu aynı teknolojileri kullanıyor.

Varlık yöneticilerinin dikkatli olmaları ve yeni teknolojileri ve yenilikçi iş modellerini kullanırken beklenenden daha fazla kontrolden vazgeçmemelerini sağlamaları gerekir. Müşterilere değer sunarken bu yeni ortaklıkların her iki tarafa da nasıl fayda sağlayabileceğini de göz önünde bulundurmalılar.

1*Snrfyro9Zrcloaqc7N4Vpq

WealthTech’in Geleceği

Wealthtech, finansal hizmetleri ve teknoloji yakınsamasını ifade etmek için kullanılan bir terimdir. İki olgudan meydana gelir: finansal teknoloji (fintech), finansal hizmetler sağlayan web tabanlı şirketler endüstrisi ve varlık yönetimi, yüksek net değerli müşteriler için yenilikçi teknolojiyi geleneksel finansla birleştiren sınır ötesi bir işletme. Özünde, richtech verimliliği yükseltmekle ilgilidir. Dağıtım, komisyonculuk, ticaret, müşteri deneyimi ve dijital ilişkileri geliştirmek için teknolojinin nimetlerinden faydalanır.

Teknolojinin varlık yönetimi endüstrisi üzerindeki etkisi bellidir. Teknoloji, varlık teknolojisi şirketlerinin potansiyel müşterilerle etkileşim biçimini değiştirerek kısa sürede geniş kitlelere ulaşmalarına yardımcı olur. Ayrıca mevcut ilişkilerin yönetilme şeklini etkilemede de rolü vardır. Örneğin, birçok varlık teknolojisi şirketi, müşterilerinin yatırımlarını izlemek için yenilikçi teknolojileri kullanmaya çalışır. Bu, özellikle bir müşteri farklı kuruluşlar tarafından tutulan birden çok varlığı yönettiğinde kullanışlıdır.

WealthTech’in mevcut durumu, henüz gelişme aşamasında olan bir sektörü ifade ediyor. Ama gelecek hakkında bilgiler veriyor. Teknoloji ilermeye devam ettikçe, insanların yatırım yapma ve servetlerini yönetme biçimleri üzerinde büyük bir etkiye sahip olduğunu hep birlikte göreceğiz.

2021, Wall Street’teki kargaşanın ortasında yerini aldı. Örneğin, Fidelity Investments, en az 30 milyon dolarlık yatırım yapılabilir varlığa sahip ultra yüksek net değerli bireylere odaklanan özel bir servet yönetimi şirketi olan Robo-danışman Betterment ve Orbis Investment Advisory’de %77 hisse satın aldı. Fidelity, bir yıl boyunca devam eden “Robo” platformunu üniversite tasarrufları ve ipotek gibi yatırım dışı hesapları da içerecek şekilde genişletmeye başladı.

Ancak, tüm finansal danışmanlar teknoloji platformları veya M&A şirketlerini satın almaya istekli değildir. En azından hemen değil. Potansiyel bir dezavantaj, teknolojinin danışmanların çok fazla küçük hesap müşterisini üstlenmesini kolaylaştırması ve bu da zaman içinde şirket için daha küçük getiriler sağlamasıdır.

Son Sözler

Servet, müşteri hisse senetleri, ETF’ler, fonlar, gayrimenkul yatırım ortaklıkları (GYO’lar) ve daha fazlası. Müşterilerin kendi hedeflerini belirlemelerine ve varlıkları farklı yaşam aşamalarında yönetmek için kuralları kişiselleştirmelerine olanak tanıyan araçlar da dahil olmak üzere herhangi bir yatırım ürününe yatırım yapmalarına olanak tanır. Bazı platformlar risk yönetimine öncelik verirken, diğerleri getirileri maksimize eder. Bu platformlar ayrıca müşteri tercihlerine göre otomatik portföy dengelemesi oluşturur; yatırımları kendi başlarına yönetme becerisine sahip olmayanlar için önemli bir artıdır.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.