Haberler

Yaptırımlar Rusya’ya Zarar Verdiği İçin Bitcoin Fiyatı 44.000 Doları Aştı

Bitcoin fiyatı son 12 saat içinde yaklaşık %15 oranında keskin bir artışla 44.000$'a ulaştı.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Veri sağlayıcısı CoinGecko’ya göre, bir bitcoin’in fiyatı kısa bir süre 44.000 doları aştı ve ardından 43.000 doların biraz üzerinde gezinmeye başladı. Bitcoin 28 Şubat’ta 38.000 dolar civarında işlem görüyordu.

Hisse senetlerine gelince, önde gelen endeksler, S&P 500 Pazartesi günkü seansı %0,24 ve Dow Jones Sanayi Ortalaması %0,49 oranında düşerek günü düşüşle tamamladı.Bitcoin’in fiyat artışı, Kiev’in başkentinde ilerleyen bir Rus zırhlı konvoyu ile Ukrayna’daki çatışma devam ederken geliyor.

Bu arada, ekonomik yaptırımlar Rus ekonomisine dramatik bir zarar verdi, Ruble dün rekor düşüşler yaşadı ve banka kaçakçılığı korkusu vatandaşları sardı. Bazı Rus bankalarının uluslararası ödeme mesajlaşma sistemi SWIFT’den bağlantısı kesildi. Ayrıca özel firmalara Rus müşterilerinin dahil olduğu işlemleri engellemeleri için baskı yapılıyor. Havale şirketi Wise, Rusya’daki hizmetlerini askıya aldı.

Ukrayna hükümeti, kripto borsalarını benzer önlemler almaya çağırdı ve ellerini zorlamaya çalışmak için yasal talepler hazırlıyor.

Kripto para birimleri çatışma sırasında manşetlere taşındı. Ukrayna hükümeti doğrudan bitcoin, ethereum ve USDT bağışları şeklinde destek talebinde bulundu ve şimdiye kadar 15 milyon dolardan fazla para topladı.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.