Altcoin Haberleri

Yatırımcılar altcoin sezonu bekliyor, peki veriler ne anlatıyor?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Geçtiğimiz yıl kripto para piyasasında görülen büyük ralliler öncesinde, analistler ve uzmanlar olası altcoin sezonu için tahminlerini dile getiriyordu. Bunun için çeşitli verilerden yararlanan birçok analist, Aralık 2020 döneminde başlayan boğa sezonu öncesinde, altcoin rallisini doğru şekilde tahmin etmişti. Şimdilerde ayı piyasası hakimiyeti güçlü şekilde etkisini göstermeye devam ederken, yeniden altcoin sezonu söylentileri gündeme gelmeye başladı. Mevcut piyasa koşullarında altcoin’ler genelinde bir fiyat sıçramasının olup olmayacağı ve arkasından bir altcoin sezonunun gelip gelmeyeceği merak konusu oldu. Altcoin sezonu yeniden başlar mı?

SANTIMENT VERİLERİ HEYECANLANDIRDI

Santiment

Yatırımcılar genel olarak ayı piyasasına rağmen ilerleyen dönemlerde Bitcoin’de (BTC) yukarı yönlü sıçramalar bekliyor. Bu beklentinin yanında, altcoin sezonu beklentisinin de yer aldığı görülüyor. Genel olarak piyasadan yukarı yönlü bir hareketlilik beklenirken, bunun ne zaman gerçekleşebileceğine ilişkin tahminler ise değişiklik gösteriyor. Santiment Insights tarafından sağlanan verilerde, altcoin’lerde short pozisyonlarda (açığa satış) önemli bir artış kaydedildi. Veriler, açığa satışların, long pozisyonlardan (açığa alış) çok daha fazla olduğunu gösteriyor.

GEÇMİŞ VERİLER NE ANLATIYOR?

Geçmiş veriler incelendiğinde, altcoin long ve short pozisyonları kıyaslandığında bu tür benzer yatırımcı pozisyonlarının altcoin sezonu öncesinde gerçekleştiği görülüyor. Tarihsel veriler, bu tür durumların genelde ani bir fiyat artışı ile sonuçlandığını ortaya koyuyor. Ancak bu, benzer verilerin ortaya çıkmasıyla birlikte yine benzer şekilde bir altcoin sezonunun kesin olarak başlayacağı anlamını taşımıyor. Piyasanın ilerleyişini zaman gösterecek.

Coinnewstr yatırım tavsiyesi vermez. Haberin içeriği bilgilendirme amaçlıdır ve kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.