Kripto RehberEditörden Seçmeler

Yenilenebilir Enerji Kaynakları Nedir? Bitcoin Madenciliği Nasıl Yapılır?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Dünyanın %56’sının yenilenebilir enerji ile bitcoin madenciliği yaptığını biliyor muydunuz? Gelin bu bilgilere daha yakından bakalım.

Yenilenebilir Enerji Kaynakları ile Kripto Para Madenciliği Mümkün mü?

Yenilenebilir Enerji Kaynakları Nedir? Bitcoin Madenciliği Nasıl Yapılır?

Bitcoin üzerinden kripto para madenciliğine bir örnek vermek gerekiyor. Mining, kullanıcılar tarafından blockchain ağlarından yapılan transferlerin daha iyi çözülmesine yardımcı olan bir yöntemdir. Bitcoin madencilerine verilen bitcoin ödülleri ile sonuçlanır.

Tabi madencilik için gerekli donanımların  güçlü olması ve belirli zamanlarda kendini güncellemesi gerekiyor. Madenciliğin sınırlı olduğunu ve her geçen gün zorlaştığını bize gösteriyor.

Madenciliğin bizim için başka ne gibi masrafları olabileceğini soracak olursak. Enerji denilince akla yaşanan enerji üretim sorunları nedeniyle günümüz dünyasında madenciliğe harcanan enerji pek doğru değil. Maliyet muhasebesine de zarar verir. Bunun çözümü için birçok sektörde olduğu gibi yenilenebilir enerji kaynakları olarak görülmektedir.

Yenilenebilir Enerji Nedir?

Yenilenebilir enerji kaynakları nelerdir diye sorarsak ilk olarak aklımıza: Güneş enerjisi, rüzgar enerjisi, biyokütle enerjisi, jeotermal enerji, dalga enerjisi gibi kaynaklar akla gelmektedir.

Düşündüğümüzde, elektrik üretmek için güneş panelleri kullanıyoruz. Bu nedenle Bitcoin madenciliği aslında bugün buradaki kaynakları kullanarak mümkün.

Ancak madenci ölçeğinde en uygun enerji üretiminin tam olarak hangi neslin uygun olduğunu yönlendireceğini söyleyebiliriz. Örneğin, İskandinav ülkelerinde yaygın olan yel değirmenleri, enerji üretiminden elektrik elde etmek için de kullanılmaktadır.

Dünyamız bu sektöre hızla bir şekilde uyum sağlamış ve madencilikte kullanılan enerjinin %50’den fazlası artık yenilenebilir enerji kaynakları ile üretilmeye başlanmıştır.

Bitcoin Madenciliği Nasıl Yapılır?

Images?Q=Tbn:and9Gctfs Dzts4C5Vqtv06Erebumiwrxv31Zyxjrf Glphymctjzv Jrlbf

Elbette Bitcoin madenciliğinde fiziksel bir çaba gerekmemektedir. Bununla birlikte, sınırlı sayıda, yaklaşık 21 milyon bitcoin bulunduğunu söylemekte fayda var. Bu nedenle önceliğimiz işlemci gücü iyi bir bilgisayar bulundurmak olacaktır. Zamanla daha da zorlaşacak olan madencilik sistemimizi yenilememizi gerektirecektir.

Girdiğiniz madencilik havuzunda madenciliğini yaptığınız bitcoinlerin aslında yaptığınız geçişler arasındaki işlemden geldiğini unutmamak gerekiyor.

Bu havuzdaki ortak kazıma sayesinde kendinizi güçlü bir viteste birleşik bir topluluk olarak görebilirsiniz. Ancak burada çıkarılan Halving işlemleri herkesin ödülü olarak ortak paydada paylaşılıyor. Bu ödüller belirli zamanlarda yarıya indirilir, yarı yarıya kesilir. Halving işlemleri, Bitcoin ödüllerinde %50 azalmaya neden olacak ve madenciliği giderek zorlaştıracak.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.