Kripto RehberEditörden Seçmeler

ZCoin (XZC) Nedir, ZCoin Madenciliği Nasıl Yapılır?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

ZCoin (XZC) Nedir ?

  • ZCoin(XZC), Kripto para piyasasındaki yatırımların bir hesaptan başka bir hesaba güvenli bir şekilde aktarılmasını sağlayan ve aktarım esnasında gizliliği önemli ölçüde arttıran bir teknoloji olarak ortaya çıkan Coindir.
  • Geliştiricileri, gelecekte ülkelerin ithalat ve ihracat işlemlerinde bu kripto para birimini kullanacağını düşünmüşlerdir ve bu amaçla bu parayı geliştirmişlerdir.
  • Gelecekte ZCoin’in güvenlik açısından çok önemli bir yere sahip olması beklenmektedir. Zcoin bu transferleri yaparken, yapılan işlemleri uçaklardaki kara kutular gibi özel ve gizli bir deftere kaydetmektedir. Firmalar gerektiğinde işlemlerini bu özel protokol ile kontrol edebilecekler.
  • Bitcoin sistemindeki gizliliğin eksik ve boş kalan yönlerini doldurmak için dizayn edilmiş olan bir kripto paradır. Tam ismi Zero Coin olarak adlandırılmaktadır. Fakat Genellikle XZC olarak kısaltılmış adı ile kullanılır.
  • İlk olarak 2015 yılında Monetaadı ile piyasaya çıkan ZCoin, 2016 yılında fonksiyonel olarak işlemlerine başlamıştır.

Zcoin (Xzc) Nedir, Zcoin Madenciliği  Nasıl Yapılır?

Bitcoin ve XZC Arasındaki Fark

ZCoin (XZC), Bitcoin kullanan işlemlerde kullanıcının adres bilgilerine erişim sağlayabilir.  Bunları Bitcoin blok zinciri yöntemiyle öğrenmek basittir.Belirli işlemlerde güvenlik tehdidi oluşturan  bağlanabilecek adreslere ulaşmak mümkündür. Zcoin (XZC), işlemleri anonim hale getirmek için tasarlanmıştır. XZC, işlemlerde yüksek gizliliğe önem verir ve bu taahhüt altında icat edilmiştir. Bitcoin blok zincirinde, işlem halka açık olduğu için herkes işlemi kimin ve ne kadar yaptığını görebilir. Ancak XZC, diğer kripto para birimlerinden biraz farklı çalışır. ZCoin işlem geçmişini tamamen yok eder.

ZCoin Madenciliği  Nasıl Yapılır?

ZCoinmadenciliği için, bir bilgisayarın veya grafik kartının işlem gücü, madencilik için kullanılır. ZCoin her dört yılda bir yarıya indirilecek (Halving) ve 21 milyon adet üretecek. Madencilerin ilk dört yıl boyunca kazandığı ödüllerin %20’si kuruculara, sonraki birkaç yılın tüm ödülleri ise madencilere gidecek. ZCoin ile diğer kripto para birimleri arasındaki en büyük fark, oldukça karmaşık bir altyapıya sahip olmasıdır. Bu nedenle yatırımcıların ilgisini çekmiştir. Zcoin madenciliği, Bitcoin madenciliğinden daha fazla zaman, bellek ve bilgi işlem gücü gerektirir. Bu nedenle biraz dezavantajlı olduğunu söyleyebiliriz. İşlemleri işlemek için gereken bilgi işlem kaynakları, kanıtların blok zincirinin dışında tutulacağı endişelerini artırdı. ZCoin, finansal işlemleri sırasında tam gizlilik isteyen kullanıcılar için en iyi sistem olmayı amaçlamaktadır.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.