Haberler

Zelenskyy Sanal Varlıklar Yasasını Kanunlaştırdı; Ukrayna’da Kriptoyu Yasallaştırıyor

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskyy, savaşın zarara uğrattığı Ukrayna'da kripto para birimini yasallaştıran sanal varlıklar yasasını imzaladı.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kriptonun yasallaştırılması, ülkenin Rus işgaline karşı savunmasını desteklemek için kripto bağışları yoluyla akan bir desteğin ardından geliyor.

Savaşın başlangıcından bu yana, Ukrayna’nın savaş çabalarına ve savunmasına yapılan kripto para bağışları 100 milyon doları aştı.

Ukrayna’da Kripto Para Birimi İçin Yasal Çerçeve Sağlanıyor

Duyuru, Cumhurbaşkanı Zelenskyy’nin sanal varlıklar anlaşmasını imzaladığını doğrulayan bir açıklama yayınlayan Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanlığı tarafından yapıldı. Tasarının imzalanması, ülkede kripto para birimlerinin benimsenmesi için yasal bir çerçeve oluşturulmasına izin veriyor. Zelenskyy daha önce tasarının önceki bir versiyonunu reddetmişti.

17 Şubat’ta meclisten geçen tasarıda sanal varlıkların sınıflandırılması, mülkiyeti ve yasal statüsü belirlenecek. Ukrayna’daki kripto piyasasının düzenlenmesi, Ukrayna Ulusal Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun yetkisi altında olacak. Tasarı, kripto borsalarının ve diğer sanal varlık sağlayıcılarının çalışmasına izin verilecek kapsamı da tanımlayacak.

Dijital Dönüşüm Bakanlığı tarafından yapılan bir tweet’e göre, Ukrayna’daki bankaların da kripto para birimi firmaları ve borsaları için hesap açmasına izin verilecek.

Ukrayna ayrıca, kripto para borsalarına ülkede faaliyet göstermelerine izin veren özel izinler verecek. Bu arada Maliye Bakanlığı, Bitcoin ve Ethereum gibi dijital varlıkları barındırabilecek vergi kodunu da değiştirmeye çalışacak.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.