Haberler

Zincir üstü veriler net: Bitcoin’de boğalarla ayıların savaşını kim kazanacak?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) uzun bir süredir düşük fiyat aralıklarında sıkışıklık yaşıyor. 2021 yılında kısa ve uzun vadelerde dev oranlarda artışlar yaşayarak yatırımcıların ciddi kazançlar elde etmesini sağlayan Bitcoin’in, Kasım 2021’de gördüğü 69 bin dolarlık fiyat seviyesinden sonra 20 bin dolar altında işlem görmesi, uzun bir süredir yatırımcıları zorluyor. Artık süreçten yorulan yatırımcılar yükseliş beklentilerini korusa da Bitcoin 18 bin dolar ile 20 bin dolar arasında kalmaya devam ediyor. Ayıların ve boğaların birbirlerine üstünlük sağlayamaması, zincir üstü verilerde ilginç sonuçların görülmesine neden oluyor.

BOĞALAR VE AYILAR MÜCADELE HALİNDE

Bogalar Ve Ayilar Mucadele Halinde

Bilindiği üzere Bitcoin ve teknoloji hisseleri uzun bir süredir korelasyon içerisinde hareket ediyor. Hafta başında Nasdaq yaklaşık yüzde 4’lük bir yükseliş yakaladı ancak Bitcoin’de bu yükselişler yüzde 2 civarında kaldı. Bitcoin’in, ABD borsalarından bile daha yatay bir halde kaldığı ve volatilite anlamında dip seviyelerde konumlandığı görünüyor. Zincir üstü veri sağlayıcısı CryptoQuant, ayıların borsalara ciddi miktarlarda Bitcoin gönderdiğini, boğaların da çekim yaptığını belirtiyor.

BOĞALAR KAZANIRSA NE OLUR, AYILAR KAZANIRSA NE OLUR?

Analistler, ilerleyen günlerde boğaların bu mücadelede galip gelmesi halinde Bitcoin fiyatının 20 bin 500 dolar direncini kırarak 25 bin dolara kadar yükselebileceğini ifade ediyor. Öte yandan analistlere göre mücadeleyi ayıların kazanması halinde, Bitcoin’in uzun süredir tutunduğu 18 bin dolar desteği kırılabilir ve bu kez de fiyat 14 bin dolara kadar gerileyebilir.

Coinnewstr yatırım tavsiyesi vermez. Haberin içeriği bilgilendirme amaçlıdır ve kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.