Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin’den metaverse yorumu. Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin geçtiğimiz günlerde, teknolojideki en popüler ifadelerden biri olan “metaverse“ü bir tweet’inde tanımlanmasının zor olduğunu savundu. Buterin, bu ifadenin yalnızca meta “hissettiren” şeylere uygulandığını açıkladı.
Walmart’tan Chevron’a kadar birçok büyük şirket yakın zamanda metaverse ile ilgili patent başvuruları yaptı. Trend, dünyanın en büyük sosyal medya platformu olan Facebook’un Ekim ayı sonlarında adını Meta olarak değiştirmesiyle başladı. Diğer birçok şirket, sanal gerçekliğe bu cesur hareketin bir sonucu olarak metaverse’ü araştırmaya başladı.
Yazar Neal Stephenson, 1992 tarihli “Snow Crash” adlı romanında kelimeyi (Parazit) olarak kullanmıştı. Öte yandan terim, herhangi bir özel teknoloji veya deneyime atıfta bulunmaz. Aksine, sanal gerçeklik (VR), artırılmış gerçeklik (AR) ve büyük veri gibi teknolojileri kapsayan geniş bir terimdir.
Is there even a coherent definition of "the metaverse" yet? It feels like it's still in the stage of being a brand name that anyone can claim to describe their thing if the thing feels "meta" or virtual enough or whatever.
— vitalik.eth (@VitalikButerin) June 11, 2022
Ayrıca, herhangi bir sanal kullanıcı tarafından erişilebilen tam olarak çalışan bir metaverse yoktur. Sürükleyici metaverse deneyimleri, şu anda mevcut olmayabilecek son teknoloji görüntüleme teknolojisini gerektirir. Geliştiriciler ayrıca uzamsal ses ve yüksek çözünürlüklü hologramları da dahil etmesi gerekmektedir.
Buterin’e göre Metaverse, sanal dünyada “gerçekliğin belirli özelliklerini” kopyalamaya çalışıyor.
Meta, artan şüpheciliğe ve piyasadaki düşüşe rağmen metaverse umutlarından vazgeçmiyor. Şirket, Fransa’da tam teşekküllü bir metaverse akademisinin kurulacağını duyurdu.
Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için Twitter, Telegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz