Borsa Haberleri

Kripto para borsaları, insanların kripto para ticareti yapabileceği bir platformdur. Bu borsalar, Bitcoin, ve Ethereum dahil olmak üzere çeşitli dijital para birimlerinin işlemlerini kolaylaştırır. Diğer dijital para birimleri veya fiat para birimleri ile kripto para birimleri satın almanın veya satmanın bir yolunu sunarlar.
Borsalar, paralar aracılığıyla kripto para alındığında, satıldığında veya gönderildiğinde işlem ücreti alır; ancak ücret yapıları ve özellikleri bakımından farklılık gösteren birçok farklı türde borsa vardır.
Merkezi olmayan borsalar veya DEX’ler, üçüncü bir tarafa ihtiyaç duymadan kripto para birimlerinin ticaretine izin vermek için blok zinciri tabanlı bir sistem kullanır. Bu merkezi olmayan borsalara her yerden erişilebilir ve herhangi bir kayıt gerektirmez.
Kripto para borsaları, kripto para birimleri satın alabileceğiniz, satabileceğiniz veya takas edebileceğiniz web siteleridir.
Türkiye’de birçok kripto para borsası var ve bunların hepsi özellikleri ve destekledikleri kripto para birimleri bakımından farklılık gösteriyor.
BTCturk, Paribu gibi Türk kripto para borsaları ağırlıklı olarak Türk kullanıcılara hizmet verirken, bazıları da Binance,Bitfinex, Bitstamp, Kraken gibi yabancı kullanıcılara fiat para birimi olarak USD ve EUR ile hizmet vermektedir.

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.