Kripto Para BirimleriHaberler

Bitcoin

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Yatırım yapmak, eski dönemlere göre artık çok daha kolay fakat konu Bitcoin ve kripto paralar olunca akıllarda birkaç soru işareti olabiliyor. Aracılıktan emekliliğe kadar her türlü hesabı online olarak açabildiğiniz bu dönemde en çok merak edilen konular arasında geliyor.

Bu makale yeni başlayanlar için Bitcoin nedir, Bitcoin nasıl alınırBitcoin kaç TL, Bitcoin madenciliği nedir gibi birçok soruya cevap veren zengin bilgiler içeriyor.

Bitcoin (BTC) nedir?

Bir grup veya birey olan Satoshi Nakamoto‘nun 2008’de Bitcoin’i yaratması gerekiyordu. İlk blok (Genesis bloğu) Ocak 2009’da üretildi ve madencilik ve transferler başladı. Bitcoin ile doğrudan kişiden kişiye (P2P) transferler mümkündür ve herhangi bir aracıya gerek yoktur. Bir aktarımda göndericinin ve alıcının kim olduğunu söylemek zor. Uygun güvenlik adımları atıldığında ve tüm hesaplar dijital cüzdanlarda tutulduğunda, sizden başka hiç kimse hesaplarınızı kontrol edemez veya bunlara el koyamaz. Ortaya çıkan ilk kripto para birimi olan “Bitcoin” bu mantık üzerine kuruludur ve kripto para birimleri arasında en popüler olanıdır.

Özetle, tamamen ücretsiz bir sanal paradır. Bu sistem doğası gereği parayı bir ölçüde amaçtan araca dönüştürür. Bu bağlamda Bitcoin, mevcut finansal sistemin denediği ancak görmezden gelmeyi başaramadığı yeni bir deneysel teknolojidir! Bitcoin’in nasıl çalıştığı ve ne olduğu hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, şimdiye kadar oluşturulmuş en kapsamlı Türkçe kripto kaynak olan bu makaleyi okumanızı öneririz.

Sonuç olarak Bitcoin;

  • Fiziksel veya maddi karşılığı olmayan dijital bir paradır.
  • Bitcoin, kullanıcıların bir kişiden diğerine dijital para göndermesine olanak tanıyan merkezi olmayan bir ağdır.
  • İnternet erişimi olan herhangi bir yerden transfer yapılabilir.
  • Herhangi bir komisyoncu veya aracı yoktur.
  • Bitcoin, açık kaynak kodunda oluşturulur ve kullanımı ücretsizdir; onu kullanan herkes sistemin sahibidir.
  • Her ülkede kullanılır ve kişisel hesap ele geçirilemez.
  • Hizmet şartları, ön-sınırlama anlaşmaları veya şartlar şeklinde herhangi bir kısıtlama yoktur.
  • Bitcoin oluşturmak için madenci olarak bilinen ücretsiz bir uygulama kullanılır.
  • Üretilecek Bitcoin sayısı 21 milyon ile sınırlıdır.
  • Bitcoin ihraç oranını tanımlayan “zorluk seviyesi”, üretim hızını yönetebilmek için çeşitli protokoller kapsamında sürekli olarak değiştirilmektedir. Zorluk, ağın üretim yoğunluğu tarafından belirlenir.
  • Her kullanıcının kendi dijital cüzdanı ve hesabı vardır.
  • Bitcoin işlemleriniz benzersiz bir imza ile imzalanır ve daha sonra madenciler tarafından doğruluğu ve özgünlüğü kontrol edilir. Sonuç olarak aynı Bitcoin bir daha kullanılamaz ve çifte ödeme önlenir.
  • Bitcoin kullanarak bir şeyler sattığınızda, herhangi bir ek ücret ödemeniz gerekmez. Herhangi bir kriteri karşılamanıza gerek yoktur.
  • Bitcoin, Türk Lirası, ABD Doları ve Euro dahil olmak üzere çeşitli para birimleriyle değiştirilebilir.

&Quot;≪Yoastmark

Bitcoin Nasıl Alınır?

Bitcoin nasıl alınır sorusuna “çeşitli şekillerde elde edilebilir” cevabını verebiliriz. Örneğin, bir işletmeniz varsa, BTC ödemelerini kabul ederek Bitcoin kullanabilirsiniz. Ayrıca, Bitcoin borsaları uygun bir seçenektir. Ayrıca Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini nispeten kolaylıkla satın alabilirsiniz. Ticaret hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, Bitcoin ve diğer kripto para birimleriyle ticaret yapmanızı sağlar.

Bitcoin ile Para Kazanma Yöntemleri Nelerdir?

Aşağıda belirtilenler, herkesin kolayca iyi miktarda para kazanabileceği ve ayrıca kripto para ile bol miktarda fayda elde edebileceği ana ve basit yöntemlerdir.

1.     Ticaret

Bu yöntem, kar elde etmek için birinci adımdır ve bitcoin ticaretine tüm gün erişilebilir olduğu için yatırım konusunda büyük bir esneklik sunmaktadır.

Bireyler, profesyonel bir web sitesi kullanarak yerel para birimlerini dijital para birimine çevirebilir. Ayrıca, tüm sürecin dayandığı grafikleri ve piyasanın durumunu kontrol edebiliyorsunuz.

2.   Yatırım

Mesele şu ki, bu teknik çok önemli bir rol oynadığından Bitcoin satmak için doğru zamanın ne zaman olduğunu bilmek gerekir. Paranızı kısa vadeli değil uzun vadeli olarak yatırmak istiyorsanız, bitcoinlerinizi bir cüzdanda tutmanız önerilir.

3.     Bitcoin Madenciliği

Aynı zamanda büyük kar elde etmede yardımcı olan kriptografik bulmacaları kırarak bitcoin blok zinciri ağına yeni bloklar ekleme prosedürüdür.

Bulut madenciliği hizmetlerinin en iyi yanı, yalnızca bir kez ödeme yapmanız gerektiğidir. Ne kullanıcılar madencilik yapmak zorunda ne de artan elektrik faturaları konusunda stresli olmak zorunda.

4.     Ödeme seçeneği olarak Bitcoin kabul edin

Özellikle son zamanlarda ülkeler dahil olmak üzere birçok devlet ve yatırımcı Bitcoin’i ödeme yöntemi olarak kabul ediyor. Bu sayede de Bitcoin ile ticaret yaparak dolaylı yoldan yatırım yapmış oluyor. Kendi işinizi yapıyorsanız ödemelerinizi Bitcoin ile almaya başlamak sizin için iyi bir başlangıç olacaktır.

Bitcoin’i ödeme yönteminiz olarak tamamen kabul ettiğinizde, kar elde etmenin tüm kapılarını açmış olursunuz. Aynı şekilde, kullanıcılar bulundukları herhangi bir yerde ödeme kabul edebilirler. Bitcoin grafiklerini iyi bir şekilde takip ederek ve detaylı analizler yaparak güzel karlar edebilirsiniz.

Ayrıca, Bitcoin ile ödeme alarak uzun vadeli yatırım düşünüyorsanız yine aynı şekilde etkili ve akıllıca bir yöntem olan BTC’yi ödeme yöntemi olarak kabul etmek lehinize olacaktır.

Eğer kendinize güvenen bir yatırımcıysanız Bitcoin ile para kazanmanın yollarını kesinlikle denemelisiniz. Doğru adımlar ve iyi bir analiz ile kazanç kaçınılmaz olacaktır. Kripto para borsasında sabır ve doğru adımlar ciddi bir gelir kaynağı olabilir.

Bitcoin Üretim Süreci Nasıl İşler?

Bitcoin, Bitcoin madenciliği olarak bilinen bir süreçle oluşturulur. Bitcoin madenciliği ilk günlerde bağımsız olarak yapılabilirken, madencilik maliyeti oldukça pahalı hale geldiğinden büyük madencilik havuzları şimdi bunu yapıyor.

En temel haliyle madencilik, son derece karmaşık matematik problemlerini çözmek için son derece güçlü bilgisayarlar kullanma sürecidir. Madencilik, katılımcıların aynı anda ağı güvence altına alırken BTC kazanmalarını sağlar.

Bitcoin Kullanmanın Artıları

Bitcoin, özellikleri bakımından her şeyden önce benzersiz olan eşler arası bir dijital ödeme sistemidir. Banka havalesi, elektronik fon transferi veya kredi kartı gibi geleneksel ödeme yöntemlerine göre bir dizi avantaj sağlar:

  1. Zaman sınırı yoktur. Online cüzdanlar kullanılarak internet üzerindeki herhangi bir yerden transfer yapılabilir ve Bitcoin göndermek isteyen kişi için herhangi bir zaman kısıtlaması yoktur.
  2. Kullanılabilir alan miktarında herhangi bir kısıtlama yoktur. Geleneksel sistemlerde havale göndermek veya almak için bir bankaya veya ATM’ye (internet üzerinden gönderme hariç) gidilmelidir. Örneğin, posta havalesi ve Western Union havale yöntemleri ile kişinin bu tür yerlere gitmesi ve havale edilmesi gerekmektedir. Bitcoin transferi yapmak için kişinin fiziksel olarak bir yere gitmesine veya orada bulunmasına gerek yoktur.
  3. Transferler oldukça hızlı. Sabırsızlık gibi temel insan kusurlarına hitap eder ve para işlemleri oldukça hızlıdır.
  4. Saklamak ve taşımak gerçekten çok basit. Akıllı telefonunuza indirebileceğiniz sanal bir cüzdan ile her an yanınızda binlerce dolar Bitcoin taşıyabilirsiniz.
  5. İşlemler gezegenin herhangi bir yerinden yapılabilir. Sonuç olarak, herhangi bir döviz bozdurma gideri uygulanmaz.
  6. Basılı paranın aksine, herhangi bir maliyet veya harcama yoktur. Geleneksel şekilde üretilen para, hükümetler için ulaşım, depolama ve güvenlik dahil olmak üzere çeşitli şekillerde ek maliyet ve harcamalara neden olur. Bu ücretlere ek olarak, Bitcoin’in bürokratik engelleri yoktur.
  7. Ulusların ekonomik veya sosyal durumlarından etkilenmez. Merkez bankası hareket ve baskılarına duyarlı olmadığı için ülkelerin ekonomik veya sosyopolitik iniş çıkışlarından etkilenmez.
  8. Ödemelerde alt limit yoktur. Bitcoin ile kredi kartı veya banka havalesi gibi geleneksel ödeme yöntemleriyle yapılması imkansız olan son derece küçük mikro ödemeler bile yapılabilmektedir.
  9. Ödenecek herhangi bir ücret veya komisyon yoktur. Merkezi bir otorite olmadan, Bitcoin transferleri ağlar arasında, doğrudan bir adresten diğerine gerçekleşir. Sonuç olarak, geleneksel transferler ücretsiz ve komisyonsuzdur.
  10. İşletmeler için ödeme işlem maliyetleri ortadan kalkar. Bankalar, e-ticarete katılan ve bu nedenle kredi kartı ödemelerini kabul eden işletmelere yetki, komisyon, güvenlik, işlem ve hesap ücretleri dahil çeşitli maliyetler getirir.

Bitcoin’i Hangi Amaçlarla Kullanabilirim?

Bitcoin ve diğer kripto para birimleri geniş bir uygulama alanına sahiptir. Eğer elinizde Bitcoin varsa, onu kripto para borsalarında alıp bir yatırım aracı olarak analiz edebilirsiniz. Bir diğer kullanım alanı ise alışveriştir. Bitcoin, hem çevrimiçi hem de mağazalarda ürün satın almak için kullanılabilir.

Para aktarma aracı özelliği kriptoların en sık kullanım alanı ve çıkış hedefidir. Başka bir deyişle, bankalara veya aracı şirketlere yüksek komisyonlar veya nakliye ücretleri ödemeden dünyadaki herhangi bir kişiye para gönderebilirsiniz. Bitcoin’in altyapısı olan Blockchain sayesinde listelediğimiz kategorilere ek olarak bankacılık dışındaki alanlarda da kullanılması bekleniyor. Blockchain teknolojisi, sağlık, kültür, bilim ve sanat gibi çeşitli sektörlerde değer sunan ve hayatı kolaylaştıran uygulamalar üretmek için kullanılabilir.

Bitcoin Kaç TL?

Bitcoin fiyatı herkesin bildiği gibi tahmin edilemez çünkü hala nispeten genç bir varlık. Sonuç olarak, fiyat sürekli dalgalanıyor. Yatırımcılar ise bundan faydalanıyor. Aşağıdaki tablomuzdan Bitcoin fiyatını öğrenebilirsiniz.

[cryptocurrency_widget type=”odometer” template=”generic” color=”default” assets=”BTC~USD” theme=”plaza” api=”cryptocompare.com” realtime=”true”]

 

[cryptocurrency_widget type=”odometer” template=”generic” color=”default” assets=”BTC~TRY” theme=”plaza” api=”cryptocompare.com” realtime=”true”]

Ayrıca, Kasım 2021’de lider kripto para birimi, 69.000 dolarlık yeni bir zirve belirledi ve o zamandan beri görülmedi. Borsalar, CoinMarketCap, CoinGecko ve Coin News TR Bitcoin fiyat sayfalarında Bitcoin fiyatı hakkında kesin bilgi alabilirsiniz.

Yüzlerce kripto para birimi ile al-sat yaparak 10 komisyon indirimininden faydalanmak için Binance‘ye üye olabilirsiniz.

Bitcoin Madenciliği Nedir
Bitcoin Madenciliği Nedir

Bitcoin Madenciliği Nedir ve Nasıl Çalışır?

İş Kanıtı kavramı, Bitcoin’i bu kadar önemli bir teknoloji ve yenilik yapan şeyin en önemli yönlerinden biridir. Gerçekte, madencilik sadece Bitcoin çıkarmak, yani bir miktar Bitcoin elde etmek amacıyla yapılmaz. Bitcoin madencileri, Bitcoin’i diğer kripto para birimlerinden ayıran özelliklerden biri olan Blockchain olarak bilinen merkezi olmayan bir defteri korumaktan da sorumludur.

Bitcoin madenciliğini basitleştirmek için, bilgisayarınızın bir özelliğe sahip bir sayı aramasını sağlamaktır; Bu sayıyı önemli kılan, yerinin bulunmasının son derece zor olması ve giderek zorlaşmasıdır. Yerini bulmanın zor ve zor olması tesadüf değildir. Bunun nedeni, Satoshi Nakamoto’nun, oluşturulduğunda Bitcoin protokolünde bir güvenlik özelliği içermesidir. Bu koruma, hiç kimsenin “Bitcoin yazdıramaması” veya Blockchain’i değiştirememesi için uygulanmaktadır. Bir başka deyişle madencilik, bilgisayarınızda oynayabileceğiniz ya da daha önce de söylediğimiz gibi sayılardan oluşan saman yığınında sayılardan oluşan bir iğne arayarak oynayabileceğiniz bir şans oyunudur. Yaptığınız her arama hareketi, bu oyundaki işleme kabiliyetinizle orantılıdır. Sonuç olarak, ne kadar fazla işlem gücü kullanırsanız, samanlıkta iğne bulma olasılığınız o kadar artar.

Dijital samanlığın çok büyük ve iğnenin de küçük olduğunu varsaymak da faydalıdır. Ve “samanlığın bir köşesinden aramaya başlamak” ve benzerleri gibi optimizasyon stratejileri kullanmak, sürecinizi kısaltmaz/olasılığınızı artırmaz. Bu korkunç bir örnek, ancak sürekli ve rastgele hareket eden bir iğne hayal edin.

Bu pini keşfeden madenci (yani “çekilişin galibi”) mevcut senaryoda (Bitcoin protokolünün bugün için belirlediği zorluk ve ödül derecesinde) Bitcoin kazanır.

Bunun dışında herhangi bir madencilik donanımı satın alırsanız ve kendi başınıza BTC madenciliğine girerseniz yüzde 99 oranında para kaybetme riskiniz var. Ancak bu, tüm madeni paralar için aynı olduğu anlamına gelmez. Çeşitli para birimlerinde madencilik yapma seçeneğiniz var. Bitcoin madencilik haritasinı aşağıdan inceleyebilirsiniz.

[cryptocurrency_widget type=”geomap” template=”generic” color=”default” assets=”BTC~AED,BTC~AFN,BTC~ALL,BTC~AMD,BTC~ANG,BTC~AOA,BTC~ARS,BTC~AUD,BTC~AWG,BTC~AZN,BTC~BAM,BTC~BBD,BTC~BDT,BTC~BGN,BTC~BHD,BTC~BIF,BTC~BMD,BTC~BND,BTC~BOB,BTC~BRL,BTC~BSD,BTC~BTN,BTC~BWP,BTC~BYN,BTC~BYR,BTC~BZD,BTC~CAD,BTC~CDF,BTC~CHF,BTC~CLF,BTC~CLP,BTC~CNY,BTC~COP,BTC~CRC,BTC~CUC,BTC~CUP,BTC~CVE,BTC~CZK,BTC~DJF,BTC~DKK,BTC~DOP,BTC~DZD,BTC~EGP,BTC~ERN,BTC~ETB,BTC~EUR,BTC~FJD,BTC~FKP,BTC~GBP,BTC~GEL,BTC~GHS,BTC~GIP,BTC~GMD,BTC~GNF,BTC~GTQ,BTC~GYD,BTC~HKD,BTC~HNL,BTC~HRK,BTC~HTG,BTC~HUF,BTC~IDR,BTC~ILS,BTC~INR,BTC~IQD,BTC~IRR,BTC~ISK,BTC~JMD,BTC~JOD,BTC~JPY,BTC~KES,BTC~KGS,BTC~KHR,BTC~KMF,BTC~KPW,BTC~KRW,BTC~KWD,BTC~KYD,BTC~KZT,BTC~LAK,BTC~LBP,BTC~LKR,BTC~LRD,BTC~LSL,BTC~LYD,BTC~MAD,BTC~MDL,BTC~MGA,BTC~MKD,BTC~MMK,BTC~MNT,BTC~MOP,BTC~MRO,BTC~MUR,BTC~MVR,BTC~MWK,BTC~MXN,BTC~MXV,BTC~MYR,BTC~MZN,BTC~NAD,BTC~NGN,BTC~NIO,BTC~NOK,BTC~NPR,BTC~NZD,BTC~OMR,BTC~PAB,BTC~PEN,BTC~PGK,BTC~PHP,BTC~PKR,BTC~PLN,BTC~PYG,BTC~QAR,BTC~RON,BTC~RSD,BTC~RUB,BTC~RWF,BTC~SAR,BTC~SBD,BTC~SCR,BTC~SDG,BTC~SEK,BTC~SGD,BTC~SHP,BTC~SLL,BTC~SOS,BTC~SRD,BTC~SSP,BTC~STD,BTC~SVC,BTC~SYP,BTC~SZL,BTC~THB,BTC~TJS,BTC~TMT,BTC~TND,BTC~TOP,BTC~TRY,BTC~TTD,BTC~TWD,BTC~TZS,BTC~UAH,BTC~UGX,BTC~USD,BTC~UYI,BTC~UYU,BTC~UZS,BTC~VEF,BTC~VND,BTC~VUV,BTC~WST,BTC~XAF,BTC~XCD,BTC~XOF,BTC~XPF,BTC~YER,BTC~ZAR,BTC~ZMW,BTC~ZWL” api=”cryptocompare.com” realtime=”false”]

Bitcoin Madenciliğinin Tarihi

Başından beri, Bitcoin madenciliği zordu ve zorluk artmaya devam ediyor. Bunun nedeni, dünya çapında giderek artan sayıda bireyin bu sektöre daha fazla işlem gücü yatırımı yapmasıdır. Sonuç olarak sistem, her 10 dakikada bir 1 blok hızını korurken, önemli sayıda Bitcoin’in piyasaya kısa sürede teslimini sınırlamak için zorluk seviyesini otomatik olarak değiştirir.

CPU madenciliği: Bilgisayarın CPU’sunun veya merkezi işlem biriminin bilgi işlem gücünden yararlanarak Bitcoin elde etme sürecidir. İlk zamanlarda herhangi bir bilgisayarla Bitcoin madenciliği yapmak mümkündü (hala mümkün, ancak madenciliğin maliyeti kârdan çok daha fazla olduğu için finansal olarak avantajlı değil), ancak sorunlar nedeniyle şu anda mümkün değil. Bununla birlikte, diğer nedenler CPU madenciliği süresinin sona ermesine katkıda bulundu.

GPU Madenciliği: Grafik kartları, Bitcoin (ve diğer bazı madeni paralar) madenciliği için gerekli matematiksel problemleri çözmede CPU’lardan daha verimlidir. Bunun nedeni, GPU’ların (Grafik İşlem Birimleri) veya grafik kartlarına gömülü işlemcilerin kayan nokta hesaplamalarında daha verimli olması ve Bitcoin’i çıkarmak için gereken prosedürlerin büyük ölçüde bu hesaplamalara dayanmasıdır.

ASIC Madenciliği: ASIC madenciliğinin ne olduğunu merak ediyorsanız,  uygulamaya özel bir entegre devre madenciliği olduğunu söyleyebiliriz. Doğduğu günden beri yalnızca madencilik için veya belki de yalnızca belirli bir maddenin (para biriminin) madenciliği için eğitilmiş bir işçiyi düşünün. ASIC’ler (uygulamaya özel tümleşik devreler), gerçekleştirmeleri amaçlanan iş için özel olarak tasarlanmış işlemcilerdir ve görevi diğer işlemci türlerinden daha hızlı ve daha etkili bir şekilde gerçekleştirirler.

2013 yılının başından itibaren (özellikle Nisan-Mayıs) Bitcoin madenciliği için özel olarak tasarlanmış ASIC cihazları tüketicilerle buluşmaya başladı ve Bitcoin madenciliği kalıcı olarak dönüştü. GPU madenciliğinin CPU madenciliğine kıyasla ne kadar hızlı ve faydalı olduğu açısından ASIC ve GPU arasındaki fark için de aynı şeyi söyleyebiliriz. Bu nedenle GPU ve CPU madencileri artık geçerli değil ve ASIC cihazları çağı geldi. ASIC cihazları, belirli para birimlerinin madenciliğinden başka bir şey için kullanılamama dezavantajına sahiptir.

Bulut Madenciliği Nedir?

Bulut madenciliği, bir şirketin gezegenin herhangi bir yerinde bulunan veri merkezinden madencilik kiti kiralayan bir kullanıcı olarak tanımlanır. Müşteri, işlem gücünü belirli bir ücret karşılığında kiralar ve bulut madenciliğinde oluşturulan kripto para birimine göre günlük, haftalık veya aylık olarak ödenir; yine de bulut madenciliğinin çok fazla dezavantajı olduğu bilinen bir gerçektir. Bazı firmaların üretip üretmediği belli olmasa da bu, ele alınması gereken bir konudur.

Özetle, bulut madenciliği süreci, bir kullanıcı bulut madenciliği yapmak istediğinde, bir madencilik işletmesinden bir işlem gücü paketi veya madencilik hissesi satın aldığında başlar. Satın alma işleminin ardından saatlik, günlük veya haftalık tutarın satın alınan pay sayısına bölünmesi ile yatırımcılara geri ödeme yapılır. Bazı firmalar hisse başına bakım ve onarım maliyeti talep edebilir, bu nedenle bir bulut madenciliği şirketine yatırım yapmadan önce kesintileri ve komisyonları iyice araştırın.

Bitcoin Borsaları
Bitcoin Borsaları

Bitcoin Borsalarında Nasıl Ticaret Yapılır (Al/Sat)

Bitcoin ve diğer kripto para birimleri, belirtilen diğer uygulamaların yanı sıra bir yatırım aracı olarak sıklıkla kullanılmaktadır. Kripto paralar altına benzerler çünkü fiyat düştüğünde satın alınırlar ve fiyat yükseldiğinde satılırlar ve bu işlemlerden kar elde edilebilirler. Çoğu Bitcoin ve altcoin meraklısı, haftanın yedi günü, günün 24 saati açık olan borsalarda işlem yaparak para kazanmayı amaçlar.

Borsalarda işlem yapabilmek için öncelikle borsa sitesine (Bitcoin veya altcoin exchange) üye olmanız gerekmektedir. Ardından, kripto paranız varsa, hesabınıza yatırabilir ve ticarete başlayabilirsiniz. Dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance, Bitcoin ve diğer kripto para birimleri ile ticaret yapmanızı sağlar.

Kripto para birimlerinde yeniyseniz ve herhangi bir Bitcoin veya altcoin’iniz yoksa, döviz sitesine para (TL, Dolar veya Euro) aktarabilir ve ardından parayı kripto para birimine dönüştürmek için bir satın alma emri kullanabilirsiniz.

Site veya aracı firma, takas işlemi boyunca hiçbir şekilde kripto paranızı satmaz veya satın almaz; ticaret sadece bireyler arasındadır. Bir başka deyişle, elinizde bir miktar Bitcoin varsa ve onu satıp TL’ye çevirmek istiyorsanız, öncelikle satmak istediğiniz Bitcoin miktarını ve satış fiyatını belirterek satış emri vermelisiniz. Daha sonra işlemin gerçekleşmesi için başka bir kullanıcının sizin satış emrinize karşılık gelen bir alış emri vermesi gerekir.

Alış ve satış fiyatları eşleştiğinde yani değer aynı olduğunda işlem site içerisinde gerçekleşir. Karşılığında alıcı ve satıcı değişim sitesine bir ücret öderler. Başka bir deyişle, borsa sitesinin birincil amacı, güvenli ticaret sağlamak için alıcı ve satıcıları tek bir platformda bir araya getirmektir.

Kripto para ticareti yapan kullanıcılar bunu kâr umuduyla yapıyor kısa veya uzun vadede yaptıkları işlemlerden Acemiler için ticaret önerilmez; her şeyden önce, piyasanın yanı sıra Bitcoin ve kripto dünyasını kavramak önemlidir.

Diyanet İşleri Yüksek Kurulu’nun resmi internet sitesinde yer alan 2017 tarihli kararda şu ifadelere yer verildi:

Kullanıcılar arasında bir değişim veya değer aracı olarak yaygın olarak kabul edilen ve kullanıcılara kaynağı konusunda güven sağlayan herhangi bir para biçimini kullanmasına izin verilir.

Buradaki soru, para olarak bilinen mübadele aracının özünde, yani üretim biçiminde, serbest bırakılma aşamalarında ve muhatabının mahiyetinde büyük bir belirsizlik (garar) içerip içermediği, muhatabın mahiyetinde kullanılıp kullanılmadığıdır. bir aldatma (tagrir) aracı ve belirli bir kesimin haksız ve sebepsiz zenginleşmesine elverişli olup olmadığı. değil.

 Bitcoin Haram Mı?
Bitcoin Haram Mı?

 Bitcoin Haram mı?

Diyanet İşleri Yüksek Kurulu’nun resmi internet sitesinde yer alan 2017 tarihli kararda şu ifadelere yer verildi:

Kullanıcılar arasında bir değişim veya değer aracı olarak yaygın olarak kabul edilen ve kullanıcılara kaynağı konusunda güven sağlayan herhangi bir para biriminin kullanması caizdir.

Buradaki soru, para olarak bilinen değişim aracının özünde, yani üretim biçiminde, serbest bırakılma aşamalarında ve muhatabının mahiyetinde büyük bir belirsizlik (garar) içerip içermediği, muhatabın mahiyetinde kullanılıp kullanılmadığıdır. bir aldatma (tagrir) aracı ve belirli bir kesimin haksız ve sebepsiz zenginleşmesine elverişli olup olmadığı.

Yukarıdaki temel ilkelere uygun olarak, son yıllarda ortaya çıkan ve çeşitli biçimlerde gelen Bitcoin-kripto para birimlerinin her birinin kullanılabilirliğinin değerlendirilmesi gerekmektedir.

Sonuç olarak, özünde ciddi şüpheler bulunan, yüksek aldatma ve aldatma tehlikesi oluşturan, güven eksikliği yaratan, halka açık piramit şemaları gibi belirli kesimlerin haksız ve sebepsiz zenginleşmesine neden olan dijital paraların kullanılması caiz değildir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.