Kripto Para Hesaplama

Whatsapp Image 2022 02 03 At 14.00.18

Convert

Kripto Para Hesaplama

Kripto Para Hesaplama
Kripto Para Hesaplama

Kripto para hesaplama konusu oldukça merak edilmektedir ve yatırım yapmadan önce bilmeniz gereken bir konudur. Kripto para hesaplama denilince aklınıza çok başka şeyler geliyor olabilir ancak aslında amaç paranız ile kaç kripto para alabileceğinizi hesaplamaktır.

Örneğin 100 TL ile kaç Ethereum alınır? Şu an bir tane Ethereum dahi alamıyorsunuz. Bunun gibi hesapları yapabilmek için kripto para hesaplama konusunu bilmeniz gerekiyor ancak uğraşmak istemiyorsanız kripto para hesaplama sistemlerinden yararlanabilirsiniz.

Kripto Para Hesaplama Nasıl Yapılır?

Kripto para hesaplama yapmak için kendi gerçek paranızı ve almak istediğiniz ya da aldığınız kripto parayı belirlemeniz gerekmektedir. Aslında dolar ve Türk lirası arasındaki hesabı yapmakla benzerlik gösteren bir işlem yapacaksınız.

Diyelim ki 100 TL ile sanal para alacaksınız, o halde 100 TL’yi sanal paranın değerine bölmeniz gerekmektedir. Eğer kripto para ile, gerçek para alacaksanız, o halde çarpma işlemi yapmanız gerekiyor. Diyelim ki bir Bitcoin alacaksınız ve Bitcoin’in TL cinsinden değeri 50 TL. O halde 100 TL’yi 50’ye bölerek 2 adet Bitcoin alabileceğiniz sonucuna ulaşırsınız.

Bozdurmak istediğinizde ise tam tersini yaparak 2 adet Bitcoin’i 50 TL ile çarpmanız gerekiyor.  Tüm bunlarla uğraşmak çoğu zaman sıkıcı ve yorucu olacağı için, kripto para hesaplama sistemlerinden faydalanmanızı tavsiye ediyoruz. Üstelik rakamlar bu kadar stabil olmadığı için işlemler ve sonuçları kafa karıştırıcı olabilmektedir.

Kripto Para Hesaplama Neden Önemli?

Kripto para almadan önce gereken hesaplamaları yapmanız gerekmektedir. Aksi takdirde para kaybetmek gibi sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. Örneğin bir kripto parayı kaç TL’den aldığınızı hesaplamak ve bunun notunu tutmak, para kaybetmeye başladığınızda fark etmenize yarayacaktır.  Bu işlemleri yaparak elinizdeki para ile, satın aldığınız zamanki miktarı karşılaştırabilirsiniz.

Hangi Kripto Paralarda Hesaplama İşlemi Yapabilirim?

Her tür kripto parada bu işlemi yapabilirsiniz ancak bazı kripto para miktarları çok az olduğunda hesaplama işlemi zorlaşabilmektedir. Bu sebeple kripto para hesaplamak için Binance, Paribu gibi kripto para borsalarından faydalanabilirsiniz.

Onun dışında ise internette sadece bunun için kurulmuş sistemler mevcuttur. Gerekli miktarları yazdığınızda hesaplamayı sistem otomatik olarak yapmaktadır ve hata payı bulunmaz. Bu sistemler alım satım için değil, yalnızca miktarı hesaplamak için yaratılmaktadır.

Kripto Para Hesaplama Yaparak En Karlı Kripto Parayı Bulabilir Miyim?

Böyle bir şey ne kadar hesaplama yaparsanız yapın mümkün değildir. Bir kripto parayı çok yüksek bir miktardayken almak, ya da bir kripto paradan çok az miktarda satın almış olmak, kripto paranın sonraki hareketlerine göre sizi zarara uğratabilir ya da kar elde etmenizi sağlayabilir.

Çok yüksekten almış olsanız bile eğer kripto para yükselmeye devam eder ise, kar edersiniz. Kar edip etmemeniz tamamen piyasa değeri ile ilgilidir.

Piyasa değeri yüksek olabilecek kripto paraları tespit etmek için şunları yapabilirsiniz;

  • Kripto paranın CEO’sunun ne tür yatırımlar yaptığına bakabilirsiniz.
  • Yeterli maden olup olmadığına göz atabilirsiniz.
  • Kripto paraya büyük yatırımcıların yatırım yapıp yapmadığına göz atabilirsiniz.
  • Kripto paranın hangi faydaları sağladığına bakabilirsiniz. Örneğin Dogecoin ile maç bileti alınabilmektedir.
  • Grafikleri yorumlayabilirsiniz.

Gördüğünüz gibi bunların hiçbiri kripto para hesaplama ile ilgili değildir. Kripto para hesaplama yalnızca satın alımı gerçekleştirdikten sonra ne kadar kar ettiğini hesaplamanıza yardımcı olmaktadır.

Grafik Yorumlama Ne Demektir?

Muhtemelen bahsettiğimiz diğer maddeleri çok net bir şekilde anladınız. Yapılan yatırımlara göz atmak oldukça kolay olmasına rağmen, kripto paralarla ilgili grafikleri yorumlamak biraz daha karmaşıktır. Bu konu için öncelikle araştırma yapmanız gerekmektedir.

Her kripto parada görülen bazı grafik modelleri bulunuyor ve bunların özel anlamları bulunuyor. Örneğin mum çubuğu denilen bir terim var ve grafikte mum çubuğunun farklı şekilleri farklı anlamları ifade ediyor. Kripto para yükselecek ya da düşecek gibi yorumlarda bulunmanızı sağlıyor.

Bu yorumlar yine de size kesin sonuçlar vermemektedir çünkü Dogecoin örneğinde gördüğümüz gibi, Elon Musk bir tweet attığında bütün dengeleri değiştirebiliyor. Grafikte olumsuz bir yorum tespit etmenize rağmen, yeni bir yatırımın açıklanması ile kripto para yükselebilir.

Kripto paraların durumu hiçbir zaman stabil değildir ve dalgalanmalar çok sık görülür. Bu dalgalanmaları önceden tahmin etmek mümkün olsa da kesin sonuçlara ulaşmak imkansızdır.