Haberler

FBI Uyarıyor: Yeni Ortaya Çıkan Kripto Dolandırıcılığı Girişimi Var!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Evinizden işe başlamak istediğinizde, kripto para göndermenizi isteyen bir işverenle karşılaştığınızda dikkatli olmalısınız. FBI, bu durumun büyük olasılıkla bir dolandırıcılık girişimi olduğunu belirtiyor.

FBI, 4 Haziran tarihinde yaptığı duyuruda evden çalışma iş ilanlarında artan dolandırıcılık vakalarına dikkat çekti. Dolandırıcılar, potansiyel mağdurlarla istenmeyen bir iletişim aracılığıyla temas kurarak restoranları değerlendirmeyi veya bir düğmeye tıklamayı içeren görece basit bir iş teklif edebilirler. Mağdurlar, dolandırıcıların sahte bir arayüz üzerinden para kazandıklarını göstermeleri sonucu elde ettikleri kazançlarına inanabilirler

Image 16

Dolandırıcılık taktiği, kurbanın dolandırıcıya daha fazla iş yapması için kripto para ödemeleri yapmasını talep etmesi yönünde ilerlemektedir. FBI, “Dolandırıcıya kripto para ödemesi yapma konusunda yönlendiriliyorsunuz, bu işin bir parçası olabilir” şeklinde belirtti.

Dolandırıcılığı işaret edebilecek unsurlar arasında “optimizasyon” kelimesinin aşırı kullanılması ve işe alım sürecinde referans gerektirmeyen iş tanımlarının yer alması bulunuyor. Evden çalışma tarzının yaygınlaşmasıyla birlikte, bu tuzaklara daha fazla kurbanın düşmesi şaşırtıcı olmamalıdır.

Uzaktan çalışanlar, konumlarını seçme özgürlüğüne sahiptir ve bu durumda farklı yerlerde bulunabilirler. Kripto danışmanı Dominic Frei, Canggu merkezli olarak faaliyet gösterir ve son zamanlarda Cointelegraph Magazine ile yaptığı bir röportajda, yaşam tarzı ve iklim arayışı nedeniyle eşi ve iki küçük çocuğunu İsviçre’den Bali’ye taşıdığını açıkladı.

2023 yılında, FBI’ın kripto para dolandırıcılığıyla ilgili endişe verici bir istatistik yayınladıktan sonra bu gelişme ortaya çıktı. Cointelegraph’un 9 Mart’ta yayınladığı habere göre, FBI, kripto yatırımlarındaki kayıpların 2,57 milyar dolardan 3,94 milyar dolara yükseldiğini ve bu artışın yüzde 53 olduğunu belirtti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.