Altcoin HaberleriBitcoin HaberleriHaberler

Bu Hafta Kripto Para Piyasalarını Etkileyecek Gelişmeler…

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), yılın en önemli makro haftalarından biri başlarken tehlikeli bir durumda başlıyor.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), yılın en önemli makro haftalarından biri başlarken tehlikeli bir durumda başlıyor. 12 Aralık’ta Wall Street’in başlamasından önce, BTC minimum bir yükseliş ivmesi sergiledi. BTC, volatilite henüz gerçekleşmemiş olsa da dar bir aralıkta hareket etmeye devam ediyor. Bu hafta Bitcoin ve önemli kripto para birimlerine ne olacak? Bu 8 gelişme bu hafta kripto para para piyasalarını etkileyecek.

BTC spot fiyatını hareketlilik bekliyor

Herkesin gözü FED’de. Yatırımcılar, yakın gelecekte BTC’ye olacakların büyük ölçüde makroekonomik faktörlerden ve politikalardan etkileneceğinin farkındalar. Bu arada BTC hala yaklaşık 17.000 dolardan işlem görüyor. FTX krizinin ardından Bitcoin bu seviyelerde konsolide olmaya başladı ve bu da oynaklığını azalttı. Hangi yönden kırılacağı şu an için belirsiz. Analitik bir veri kaynağı olan On-Chain College, orta vadeli eğilimi şu şekilde özetledi:

Haziran ayından bu yana, BTC’nin fiyatı Gerçek Fiyat (yeşil) ile Dengeli Fiyat (sarı) arasında dalgalandı. Bu yelpazenin dışında henüz gerçekleşmemiş sürekli bir hareketle ilgileniyorum.

Bazı insanlar BTC fiyat performansına daha geniş açıdan baktı. Ancak Profit Blue, 2023 başlamadan önce 10.000 doların radara gireceğini tahmin etti. Kripto derecelendirme sitesi Evai’nin kurucusu ve CEO’su Matthew Dixon, Bitcoin’in çoğunluğu telafi etmek için “genel düzeltmeyi daha yüksek bitirmesi” gerektiğini belirtti. F

Bitcoin muhtemelen kısa süre içinde dibe vuracak ve 10.000$’a ulaşma yolunda ilerliyor. Ayrıntıları incelemek için zaman ayırın.

TÜFE raporu ve FED faiz kararları

ABD’de tüketici fiyat enflasyonunun birincil göstergesi olan TÜFE bu haftanın en önemli konusu haline geldi. Piyasa, 13 Aralık’ta açıklanması beklenen Kasım ayı nihai TÜFE’yi yakından takip edecek. TÜFE raporunun yanı sıra FED’in faiz kararları da piyasaları etkileyecek bir diğer olay. FED Başkanı Jerome Powell’ın konuşması ekonomi politikası hakkında önemli ipuçları verecek. Zincir içi analitik kaynağı Material Indicators, konuyla ilgili aşağıdaki bilgileri sağladı:

Salı günü TÜFE Raporu kamuoyuna açıklanıyor. Jerome Powell ise Fed faiz kararını Çarşamba günkü konuşmasında açıklıyor. Piyasa oynaklığına dikkat edin.

Ancak, QCP Capital bir piyasa güncellemesinde şunları belirtti:

Nisan ve Ağustos aylarındaki geri dönüşlerde tanık olduğumuz gibi, bu yükseliş, beklenenden yüksek TÜFE baskısı ve daha şahin bir Fed tarafından geçersiz kılınabilir. Ancak enflasyonu düşürücü bir başka faktör de bazı kişilerin yeni yılda yükselişin devam etmesi için beklemesine neden olabilir. Piyasa oynaklığı, ister yükselir ister alçalsın, genellikle TÜFE tarafından sağlanır. Ancak Powell’ın konuşması ve faiz oranı seçimlerinin ardından sakinlik geri geldi.

 

ABD doları ivme kazanıyor

Analist Bluntz, doların trendinde bir değişiklik beklerken Bitcoin’in yılı hala düşüşle bitirebileceği konusunda uyardı. Günlük zaman çizelgesinde haftalardır baskı altında olan ABD dolar endeksi (DXY) yüksek dip seviyelerden kapanmaya başladı. Sonuç olarak, bir toparlanma beklentisiyle doların gücünü değiştirmek Ters korelasyon, tüm kripto para piyasaları için sorunlara neden olacaktır. Bluntz, paylaştığı bir tweet’te şunları ifade etti:

Bu dört saat oldukça korkunçtu. Bu hafta, 4 saatlik periyotta daha düşük bir zirveye ve birçok katalizöre sahip gibi görünüyor. DXY, daha yüksek günlük dip yapmak ve güçlü görünüyor. Bir şey bana Bitcoin’in bu noktada 15.000 doların altına düşeceğini söylüyor.

Farklı bir analist olan Doctor Profit’e göre, DXY Haziran ayı itibariyle çok önemli bir “kırılma” bölgesine geri döndü, bu nedenle ani ipuçları eğilimin göstergesi olmalıdır. Profit, şunları ekledi:

Önümüzdeki hafta önemli bir volatilite bekliyoruz. Kripto para biriminin ve borsanın geleceği, yaklaşan DXY değişimi tarafından belirlenecek.

Bitcoin madenci satışı sona mı erdi?

Önemli bir kapitülasyon olayının piyasayı likidite ile doldurabileceğine dair endişeler, ayakta kalmaya çalışan madencilerin artan BTC satışlarıyla artıyor. Ancak BitMex CEO’su Hayes’e göre bu doğru değil. Konuyla ilgili bir yorumda, Hayes şunları söyledi:

Madenciler, her gün ürettikleri Bitcoin’in tamamını satsalar bile piyasaların çok fazla etkilenmeyeceğini göstermek için daha da ileri gidiyor. Sonuç olarak, devam eden satış baskısını göz ardı edebiliriz çünkü piyasalar bunu hızla emebilir.

Hayes’e göre, borç verenler ve madencilerin Bitcoin satışlarının büyük bir kısmı muhtemelen çoktan gerçekleşmiş durumda.

Bence CEL’ler ve madenciler Bitcoin satışını bitirdi. Satmak zorunda olsaydın, çoktan satardın. Fiat’ın sorun olmaya devam etmesi konusunda acil bir gereksiniminiz olmadıkça devam etmenize gerek yok. Hemen hemen her büyük CEL’nin para çekmeyi durdurduğu (en iyi ihtimalle iflas imzaladığı) veya iflas ilan ettiği göz önüne alındığında, tasfiye edilecek maden kredisi veya teminatı kalmadı.

Uniswap Fee Switch yönetişimi için oylama başlıyor

En büyük merkezi olmayan borsa (DEX), Uniswap, bu hafta “ücret değişimi” için oylama yapıyor. Fee Switch, ücret üreterek Uniswap’in ticari faaliyetini, likiditesini ve ekosistem sürdürülebilirliğini artırmayı hedefliyor. Tahakkuk eden herhangi bir ek ücret müşterilere tahsis edilmeyecektir; bunun yerine Uniswap hazinesine ödenecekler.

120 gün boyunca ilk pilot program uygulanacaktır. Ancak onaylanırsa, Uniswap deneme programını başlatacak ve en büyük üç işlem havuzundan %10 ücret alacaktır. Ücret geçişini açmanın etkisi ve bunun DEX için ticaretin yürütülmesini nasıl etkilediği pilot program kullanılarak değerlendirilecektir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.