HaberlerBitcoin Haberleri

Bitcoin’e karşı “kağıt para”

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Bitcoin’e karşı “kağıt para”. Pantera Capital CEO’su Dan Morehead’e göre, Bitcoin (BTC) rekor bir seviyeye ulaştı ve enflasyon nedeniyle kağıt para, gerçek değerli varlıklara kıyasla rekor bir düşüş yaşadı.

Morehead, aylık yatırımcı mektubunda, “Her şeyin fiyatları yükseliyor. Her şey, sabit kur sorunlarına ve enflasyonun günümüz dünyasını ve tarih boyunca nasıl şekillendirdiğine dayanıyor.” Aynı notta Pantera’nın CEO’su, enflasyonun “küresel mali kriz” olarak tanımladığı dönemde gerçekleşmesinin garip göründüğünü belirtti. Ancak, “birçok şeyin değerinin kısmen sabit olduğunu” anladığında durumu kavramanın daha kolay olduğunu açıklayarak, “sadece banknotların hızla değer kaybettiğini” de sözlerine ekledi.

Morehead, “Gerçek değerli varlıklarla karşılaştırıldığında, kağıt para rekor düzeyde düşük” dedi.

Bitcoin’e karşı “kağıt para”

Pantera’nın verileri, geleneksel yatırımcılar için bu yılın oldukça hayal kırıklığı olduğunu gösteriyor çünkü altın tutmanın gerçek değerli varlık fiyatları yükselse bile enflasyonu önleyebileceğine inanıyorlar.

Morehead, Pantera tarafından takip edilen “niceliksel olmayan varlıklar” arasında altının “en düşük seviyede iyi performans gösterdiğini” ve metallerin “dijital altının pazar payını kaybettiğini” açıkladı.

Kripto para hedge fonunun CEO’su, bu mektubun devamında şu ana kadar Bitcoin’in kağıt para birimlerinin devalüasyonundan en fazla yararlanan ana gerçek değerli varlıklardan biri olarak kabul edildiğini belirtti.

Morehead, şimdiye kadar tokenin tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 68.600 doların üzerine çıktığını ve geçmişe bakıldığında daha da yüksek seviyeler görebileceğini açıkladı:

Bitcoin en son %50’den fazla düştüğünde ve tüm zamanların en yüksek seviyesine geri döndüğünde, hızla 3,2 kat arttı. 166 günde ortalama 8,8 kat artarak rekor kırdı. ” Ancak Morehead, konut fiyatlarına, ücretlere ve ulaşıma “her yerde enflasyona” bazı örnekler olarak işaret etti ve döviz devalüasyonu nedeniyle yükselen tek şeyin Bitcoin olmadığını belirtti.

Morehead’in her yerde enflasyonla ilgili gözlemleri, büyük varlık yönetimi şirketi Bridgewater Associates’in Ekim raporunda mevcut yüksek enflasyonun arz eksikliğiyle değil, daha çok yüksek taleple ilgili olduğunu belirten gözlemlerini hatırlatıyor. Ayrıca şirket, enflasyonun Fed’in iddia ettiği gibi geçici değil, kalıcı olabileceğini söyledi.

Raporda, “Arz-talep açığı, enflasyonun makul bir şekilde korunmasına izin verecek kadar büyük, çünkü bu aşırı teşfikpo litika, daralma yerine daha fazla talebi teşvik ediyor.” Aynı zamanda, bugün CNBC’de, altının mı yoksa Bitcoin’in enflasyona karşı daha iyi korunup korunmadığı konusunda bir tartışma vardı.

State Street SPDR ETF‘nin baş altın stratejisti George Milling-Stanley, bu iki varlığın bir arada var olabileceğini belirtti. Milling Stanley, “Bence bu iki varlık piyasada çok uygun bir şekilde bir arada var olacak çünkü tamamen farklı işlevlere sahipler.” dedi. 1970’lerde olduğu gibi “sürekli yüksek enflasyon” koşullarında “uzun vadeli” bir bakış açısıyla altının hem yatırım portföyünün getirisini artırabileceğini hem de oynaklığını azaltabileceğini sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.