HaberlerBitcoin HaberleriEthereum HaberleriKripto Para Birimleri

Dev Banka Commerzbank’tan Kripto Hamlesi!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Dev banka, Commerzbank’tan kripto hamlesi. Giderek daha fazla şirket ve banka kripto para birimini deniyor. Müşteriler, kripto para birimi sektörü dünyanın her köşesine ve çok sayıda sektöre yayılırken, bankacılık kurumlarının kripto ile ilgili hizmetleri ve yatırımları güvenli ve düzenli bir şekilde sunmasını bekliyor.

Commerzbank ve Kripto Para

Almanya’da bulunan Commerzbank, kripto para saklama işi için ülkenin Federal Finansal Denetleme Kurumu’ndan (BaFin) lisans başvurusunu açıklayarak kripto varlıklarla bağlantılı hizmetler sunan ilk bankalardan biriydi. 14 Nisan’da Börsen-Zeitung’a göre, bir Commerzbank temsilcisi bankanın “2022’nin ilk çeyreğinde kripto saklama lisansı için başvurduğunu” belirtti.

Dev Banka Commerzbank'Tan Kripto Hamlesi!
Dev Banka Commerzbank’Tan Kripto Hamlesi!

BaFin lisansları, Federal Finansal Denetleme Kurumu (BaFin) tarafından müşterileri için kripto para birimleri depolamak ve bunlara yatırım yapmak isteyen finans kuruluşlarına verilir. Bu lisans, 1 Ocak 2020’den (ETH) itibaren Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) gibi kripto para birimleri ile iş yapmak için gerekli olmuştur.

BaFin Lisansı Neden Önemlidir?

Düzenlemeye tabi finansal hizmetleri gerekli lisansa sahip olmadan çalıştırmayı seçenler beş yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir. Kanun ise, direktifin yürürlüğe girmesinden önce gerekli işlemleri tamamlamış olan firmalar için geçiş sürecini çok daha kolay hale getiriyor.

Commerzbank, Almanya’da yaklaşık 28.000 kurumsal müşteri grubuna ve 11 milyona yakın özel ve girişimci müşteriye hizmet verdiği için planlanan kripto saklama hizmetlerini büyük ölçüde ticari müşterilere sunmak istiyor. Birçok finansal kurum, kripto para yatırma lisansı başvurusu yaparak bunu elde etmeye çalışıyor. Mali düzenleyiciye göre, şimdiye kadar 25 lisans başvurusu yapıldı ve sadece dördü kabul edildi.

Coinbase, Ocak 2021’de Almanya’daki ilk kripto para saklama lisansı sahibi oldu. Commerzbank ilk kez başvuruda bulundu. Dünyanın her yerindeki bankalar, kripto para birimi ile ilgili hizmetler sunmakla daha fazla ilgilenmeye başlıyor.

Bunlardan biri, 2022’nin ikinci çeyreğinde üst düzey müşterilerine kripto para birimi hizmetleri sunmak isteyen Goldman Sachs’dır.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.