Haberler

Arjantin’de Kripto Gündemden Düşmüyor!

Sivil toplum kuruluşu Bitcoin Arjantin, kripto para piyasasını koruyarak halkın güvenini güçlendirecek şekilde düzenlemeyi öneren bir yasa tasarısı sundu.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Sivil toplum kuruluşu Bitcoin Arjantin, kripto para piyasasını koruyarak halkın güvenini güçlendirecek şekilde düzenlemeyi öneren bir yasa tasarısı sundu.

Bu önerilen yasal çerçeve, Bitcoin Arjantin başkanı Ricardo Mihura tarafından 10 Kasım’da Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te düzenlenen LABITCONF 2023’te sunuldu.

Bitcoin Arjantin daha önce sektörün düzenlenmesi gerektiği fikrini reddetmişti. Ancak Bitcoin savunucuları artık yalnızca blockchain’i korumanın değil, aynı zamanda kötü aktörleri yasanın sonuna kadar sorumlu tutmanın da gerekli olduğunu savunuyorlar.

Arjantin’de Kripto Gündemden Düşmüyor!

Bitcoin Arjantin Başkanı’nın Açıklamaları

Bitcoin Arjantin başkanı Ricardo Mihura, kripto endüstrisindeki olaylara değinerek hedeflerinden bahsetti. Mihura, “Kripto ekonomisini düzenleme girişimlerini her zaman reddettik, ancak bu sefer kendimize yalnızca iki amaç doğrultusunda olumlu bir yanıt verme hedefini belirledik: ademi merkeziyetçiliği korumak ve tasarrufları ve kamu güvenini korumak.” şeklinde konuştu.

Önerilen yasal çerçevenin ilk maddesi, kripto para platformlarını ve hizmet sağlayıcılarını mülkiyet haklarını belirlemek için üç kategoriye ayırmaya odaklanıyor. Bu kategoriler merkeziyetsiz, yerel merkezi veya yetkililerle diyalog kurmaya istekli ve küresel merkezi şeklinde belirlendi.

Arjantin yargısı, merkezi olmayan platformlardan kaynaklanan aksaklıklara müdahale etmeyeceğini belirtmektedir. Mahkemeler, zarar gördüğü iddia edilen müşterilerin öne sürdüğü iddiaları çözerken, bir kripto para birimi platformunun yeterince merkezi olmayan olup olmadığına karar verecektir.

Mihura, bazı hükümetlerin yapmaya çalıştığı gibi kripto para birimlerine doğrudan yasak getirmenin, blockchain’in küresel doğası göz önüne alındığında işe yaramayacağını vurgulamaktadır. Kripto para birimleri, sınırlar arası işlemler için kullanıldığından, tek bir ülkenin yasaklaması tüm dünyada etkili olmayacağını sözlerine ekledi şunları söyledi:

“Amerika Birleşik Devletleri bile lisanssız kriptoekonominin işleyişini etkili bir şekilde yasaklayamaz […] Arjantin’in, sakinlerinin küresel ortamlarda faaliyet göstermesini yasaklama olasılığı yoktur [bu nedenle] yukarıdan aşağıya bir teklif önermenin mantıklı olmadığına inanıyoruz yasağı koyuyoruz ve yasanın vatandaşlarına sunabileceği en iyiyi teklif etmeyi seçiyoruz.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.