HaberlerEthereum Haberleri

Ethereum ETF Kararı Öncesi Gensler’dan Kritik Açıklamalar

Kripto pazarı, Ether spot ETF'leri konusunda SEC'nin kararını heyecanla beklerken, kurum başkanı Gary Gensler'ın kripto para birimleri hakkındaki açıklamaları merakla bekleniyor.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto pazarı, Ether spot ETF’leri konusunda SEC’nin kararını heyecanla beklerken, kurum başkanı Gary Gensler’ın kripto para birimleri hakkındaki açıklamaları merakla bekleniyor. Amerika Birleşik Devletleri yasalarına göre, Gensler, kripto para sektörünün birçok açıdan uyumsuz olduğunu vurguladı. Kararın açıklanmasına saatler kala, kripto dünyasında heyecan dorukta!

SEC Başkanı Gary Gensler, Yatırım Şirketleri Enstitüsü’nde yaptığı konuşmada önemli açıklamalarda bulundu. Yatırım fonlarından para piyasalarına kadar geniş bir yelpazede konuları ele alan Gensler’a, kripto paralar ve bu alana olan güvensizliği de soruldu.

Image 55

Gensler, kripto para alanında yer alan birçok proje ve şirketin ABD yasalarına tabi olmadığını vurgulayarak, bu durumun birçok faaliyetin ABD yasaları dışında gerçekleştirilmesine yol açtığını belirtti. Ayrıca, şunları dile getirdi:

“Kripto paralar konusundaki güvensizliğimin sebebi her zaman aynı yere çıkıyor. Sürekli bir dolandırıcılık olması ve ABD kanunlarıyla birçok şirketin uyumlu olmaması… Bu iş sadece Starbucks’tan kahve alabilmekle ilgili değil. 15-20 bin kadar token var. Bir grup geliştirici ve girişimci var. İnsanlar bunlara göre yatırım yapıyor. Bu da işi yine menkul kıymet olmalarına getiriyor. Bakın bu dünya merkeziyetsiz değildir”

“Mahkemelerde iyi iş çıkardık”

Gensler’a, ETF’ler ve kripto paralar hakkındaki duruşunun ve ifadelerinin, alınan kararlarda pek etkili olmadığı soruldu. SEC başkanı bu fikre katılmadığını belirtti:

“Söylediklerimin işe yaramadığı konusuna katılmıyorum. Mahkemelerde genelde kazanan taraf biziz. SEC, kripto menkul kıymet alanı için hukuki güce sahiptir. Her kripto paranın da menkul kıymet olmadığını ama çoğunun da olduğunu hatırlatmak isterim. ETF’ler konusunda biz kanunlara uyma konusunda her zaman kararlıydık ve hala öyleyiz”

Gensler, Grayscale davasına atıfta bulunarak, “ETF’lerle ilgili tutumumuz netti ancak Washington’dan gelen karar, bu yaklaşımımızı değiştirmemize neden oldu” şeklinde ifade etti ve Bitcoin spot ETF sürecinin nasıl başladığını anlattı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.