Haberler

Rusya’dan Kripto Madencilerine Yeşil Işık

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para yatırımlarının giderek hız kazandığı Rusya’da kripto madenciliğine yönelik önemli gelişmeler yaşanıyor. Kripto paraları düzenleme konusunda oldukça istekli ülkelerden biri olan Rusya, şimdi de madencilik yasası ile gündeme geldi. Rus parlamentosuna bağlı Rusya Devlet Duması, kripto para madenciliğine dair bir yasa tasarısı üzerinde çalışmaya başladı. Edinilen bilgilere göre kripto para madenciliği ve madencilikten gelen kripto paraların yasallaşma süreci hız kazanacak.

Kripto Madenciliği Yasa Tasarısı Gündemde

Kripto Madenciliği Yasa Tasarısı Gündemde

Rusya’daki yasal düzenleme hakkında detaylı bilgiler paylaşan kaynaklar, tasarıda “Madencilik faaliyetleri sonucunda elde edilen kripto para birimleri, madenciliği yapan kurum tarafından kişilere satılabilir.” vurgusu yaptı. Duma Finansal Piyasalar Komitesi yöneticilerinden Anatoly Aksakov merakla beklenen madencilik düzenlemesi hakkında konuştu. Aksakov, madencilik yasa tasarısınn en geç 1 Şubat 2023 tarihine kadar meclisten geçerek onaylanacağını söyledi.

Kripto Madencilere Vergi Gelecek Mi?

Söz konusu madencilik yasa tasarısı bütün kripto para madencilik sektörünü kapsayacak. Tasarıdaki en önemli detay ise, Rusya’da kripto para reklamı yapmanın yasaklanması oldu. Yeni madencilik tasarısı önümüzdeki aylarda Rusya’da yasallaştığında kripto paraların satışı için yeni bir Rus platformu kurulacak. Fakat madenciler, kendi isteklerine bağlı olarak ellerindeki kripto paraları farklı kaynaklarda da satışa sunabilecek. Rusya’nın kripto para yasa tasarısında madencilere vergi uygulanıp uygulanmayacağı konusu henüz netlik kazanmadı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.