Bitcoin HaberleriHaberler

Bitcoin’in Gizemli Kurucusu Satoshi Nakamoto Hakkında Şaşırtıcı İddia!

Kripto dünyasının heyecanla beklediği HBO'nun Satoshi Nakamoto belgeseli nihayet izleyicilerle buluştu.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto dünyasının heyecanla beklediği HBO’nun Satoshi Nakamoto belgeseli nihayet izleyicilerle buluştu.

Satoshi Nakamato’nun gerçek kimliğini açığa çıkardığını iddia eden HBO’nun Money Electric: Bitcoin Mystery adlı belgeseli yayınlandı. Nakamato’nun gerçek kimliği hakkında yıllardır dolaşan teorilere bir yenisinin eklenmesiyle şaşkına döndük. Belgeselde, iddialara göre Kanadalı yazılımcı Peter Todd’un Nakamato olduğu öne sürülüyor. Ancak bu iddia, Todd tarafından hızla reddedildi.

Belgesel ekranlara çıkmadan önce saatler vardı ki, Todd, Satoshi olmadığını X hesabından açık bir şekilde ifade etti. HBO’nun uzun metrajlı belgeselinde Todd’un Satoshi Nakamoto olduğuna dair kesin bir delil ortaya konulmadı, gerçekten de.

Erken zamanlarda Bitcoin geliştiricilerinin toplandığı yer olan Bitcointalk forumu, belgeselde sıkça vurgulanmaktadır. Son olarak Peter Todd’un 10 Temmuz 2022 tarihinde aktif olduğu tespit edildi.

Image 2

Satoshi Nakamoto Zihinlerde Soru İşareti Bıraktı!

Todd, belgeselin yayınlanmasının ardından sosyal medyada Satoshi olduğunu bir kez daha reddetti. 8 Ekim’de X’in HBO’nun iddiasını yalanlamasını isteyen bir yoruma verdiği yanıtta Todd, “Ben, Satoshi değilim” dedi. Todd, Satoshi olmakla ilgili şakayı daha önce birkaç kez yapmıştı. 2019’daki What Bitcoin Did podcast’inin bir bölümünde Todd, sunucu Peter McCormack’a şöyle demişti: “Ben Satoshi’yim, herkes gibi.”

Image 3

Bitcoin’de Volalalite Yaşanmadı

Belgesel anında yayımlandığında Bitcoin, 62.200 dolar seviyesinden işlem gördü. Ancak beklenmedik bir şekilde 61.870 dolara gerileyerek yatırımcıları şaşırttı. Ardından hızla tekrar 62.000 doların üzerine çıkarak piyasada farklı bir hava estirdi. Kripto dünyası, volatiliteye hazırlıklı olmasına rağmen, BTC ve diğer kripto varlıklarında beklenen hareketlilik pek yaşanmadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.