Bitcoin HaberleriEditörden SeçmelerHaberler

Kripto Para Piyasasındaki Düşüşleri Fırsata Çevirme!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para birimlerinde yaşanmış olan düzeltme hareketleri,  büyük yatırımcılar tarafından bir satın alma fırsatına dönüştürülüyor. Yani piyasadaki yeni ve tecrübesiz yatırımcılar endişeye kapılıp satış yaparken, tecrübeli yatırımcılar ise satılan bu kripto para birimlerini daha düşük fiyatlara satın almış oluyor.

Düşüşleri veya Düzeltmeleri Fırsata Çevirmek

Boğa piyasalarında yaşanmış olan ve kimi süre 2-3 gün sürerken kimi süre 1-2 aya kadar uzayabilen düzeltmeler aslına bakarsak fazlaca iyi alım fırsatları sunuyor. Burada mühim olan iki nokta bulunuyor: Siz uzun vadeli mi yoksa kısa vadeli bir yatırımcı mısınız ve söz konusu düşüş bir düzeltme mi?

Kripto para yatırımı yaparken stratejilerin belirlenmesinin fazlaca önemli olduğunu rahatça dile getirebiliriz. Yatırımcı, herhangi bir yatırım yapmadan önce kısa vade mi, orta vade mi yoksa uzun vade bir strateji mi sergileyeceğini önceden belirlemeli. Çünkü kısa vadede alınan pozisyonlar ile uzun solukta alınan pozisyonlar oldukça farklı olabiliyor.

Örneğin kısa vadeli strateji benimseyen yatırımcılar her yükselişte satış yapmış olup her düşüşte alım yapmayı tercih edebilirken uzun vade yatırımcıları belirledikleri uzun süre kripto para birimlerine dokunmazlar.

Buna ek olarak bir düşüşün düzeltme mi yoksa ayı piyasası başlangıcı mı olduğunun da değerlendirilmesi gerekiyor. Bunun için de grafik takipleri yapılabilir ve analizler takip edilebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Kripto Paralarda Kazanç Sağlamanın Püf Noktaları Nelerdir?

Paniğe Kapılan Yatırımcılar

Özellikle kripto para ekosisteminde yeni olan yatırımcılar her düşüşte paniğe kapılıyor. Çünkü kripto para birimlerinde yaşanmış olan düzeltmeler oransal olarak diğer piyasalara göre daha yüksek olabiliyor. Dolayısıyla hemen kâr almak istiyorsanız ve kısa vadede kazanmak istiyorsanız stoplu gitmekte yarar var.

Paniğe kapılan yatırımcıların sattığı kripto paralar ise düşüşü fırsat olarak gören yatırımcılar tarafınca satın alınıyor. Yani düşüş bir kesime kaybettirirken bir kesime kazandırıyor.

Balinalar Düşüşleri Fırsata Çevirir

Geçmiş verilere bakıldığında kripto para balinaları düşüşleri alım fırsatı olarak görmüştür. Çin yasaklarında yaşanan düşüşlerde üçüncü en büyük Bitcoin cüzdanının sahibi yaşanmış olan düşüşü bir satın alma fırsatı olarak değerlendirmişti. Benzer şekilde Microstrategy ve birçok kurumda düşüşlerde ek alım gerçekleştimişti. Ek olarak Bitcoin’i yasal para birimi olarak kabul eden ilk ülke konumunda olan El Salvador her düzeltme evresinde varlıklarına Bitcoin eklemeyi tercih ediyor.

UYARI: Ayrıca daha önce de ifade ettiğimiz gibi kripto para yatırımcılarının risk kontrolü yaparak hamlede bulunması  önemli. Son yaşanan düşüşlere benzer hareketlerden  en az zararla ve hatta karla kurtulabilmek için stop kullanmayı ve  piyasa takibi yapmayı unutmayın…

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.