Bitcoin HaberleriHaberler

Analistlerden Bitcoin Yorumu: Faiz Oranı ve Enflasyon Verileri Belileyici Olacak!

Kripto para yatırımcıları, ABD'den kritik verileri beklerken, önde gelen iki analist merak uyandıran açıklamalarda bulundu.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para yatırımcıları, ABD’den kritik verileri beklerken, önde gelen iki analist merak uyandıran açıklamalarda bulundu.

Belirleyici faktör faiz oranı ve enflasyon verileri olacaktır.

FTX çöküşünün ardından, kripto para piyasası hala zorluklar yaşıyor ve Bitcoin (BTC) fiyatları hala küçük bir aralıkta dalgalanıyor. Ancak, önümüzdeki hafta ne olacağına bağlı olarak bu değişebilir. ABD Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerinin 13 Aralık’ta açıklanması planlanıyor; ancak kuruluşun olası faiz artışlarını değerlendireceği Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısının 14 Aralık’ta sona ermesi planlanıyor. Bu olayların sonuçları, geçmişte olduğu gibi, fiyat üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilir.

Bitcoin’in. Özellikle, Kasım ayı enflasyon istatistiklerindeki değişiklikler veya tüketici fiyatlarındaki artış, Çalışma İstatistikleri Bürosu tarafından yayınlanan TÜFE raporunda gösterilecektir. TÜFE verileri artarsa, Bitcoin fiyatı daha da baskılanabilir. Mayıs ayı enflasyon rakamları, Kasım 1981’den bu yana en yüksek rakamlardı. Sadece on dakika içinde, Bitcoin’in piyasa değeri 15 milyar dolar düştü.

Btc Analiz
Btc Analiz

Bununla birlikte, enflasyon rakamları, önceki ay olduğu gibi beklenenden daha düşük gelebilir ve bu da Bitcoin’e toparlanması için ihtiyaç duyduğu desteği verebilir. Aslında Bitcoin, önceki Ekim TÜFE istatistikleri düşük geldiğinde olumlu yanıt verdi ve piyasa değerini sadece 15 dakikada 15 milyar dolar artırdı. Ağustos ayında benzer bir olay, olumlu TÜFE verileriyle birleştiğinde, piyasa kapitalizasyonunu tek bir saat içinde 50 milyar dolar artırdı. Kripto para birimleri ve hisse senetleri arasındaki bağlantı göz önüne alındığında, Federal Rezerv’in (Fed) oran artışları borsa üzerinde baskı oluşturabilir ve Bitcoin’e de zarar verebilir. Öte yandan, Fed faiz oranlarını artırmayı gevşetirse, hisse senetleri daha çekici bir yatırım haline gelebilir ve kripto para piyasası çekiş kazanabilir.

Analistlerden Pozitiflik Tablo!

Finansal analist Seth fin, TÜFE’nin %7,4’te geleceğini tahmin ediyor. Uzman ayrıca, FOMC’nin 50 baz puanlık (BPS) veya %0,5’lik bir oran artışının “Bitcoin için mükemmel” olacağını düşünüyor. Yazım sırasında Bitcoin, günde sadece %2 artışla, ancak önceki yedi güne göre %1,39 ve bir önceki aya göre %13,16 düşüşle 17.221 dolardan işlem görüyor.

Btccc
Btccc

CoinMarketCap verilerine göre BTC, 323.92 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip. Bloomberg Intelligence’da bir emtia stratejisti olan Mike McGlone, Bitcoin konusunda hala hevesli. Uzman, Bitcoin’in sonunda ana rakibi olarak altından daha iyi performans göstereceğini tahmin etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.