Analiz

Solana (SOL) Kaç Doları Hedefliyor? Mevcut SOL Fiyatı Alım Fırsatı Mı?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Geçtiğimiz hafta büyük bir çıkış yakalayan Solana (SOL), bu hafta yerini düşüşe bıraktı. Ağ kesintileri ve güvenlik endişeleri Solana (SOL) fiyatının ciddi oranda düşmesine sebep oldu. Öncelikle Solana (SOL) ağının ne kadar yoğun çalıştığını bilmemiz gerekiyor. Geçtiğimiz 1 yıl içinde bu ağda 25 milyarı geçen işlem yapıldı. Bu işlem sayısıyla akıllı sözleşme ağları içinde Solana (SOL) birinci sırada bulunuyor. Ethereum ise bu sıralamada yalnız üçüncü, doğrusu tüm ağlardan daha oldukça işlem hacmine sahip bir yapıyı ele alıyoruz. Peki mevcut SOL fiyatı alım için fırsat mı? Gelin hep beraber inceleyelim.

Solana (SOL) Ağ Hacmi Nedir?

Mart 2020 tarihinden geçtiğimiz aya kadar Solana (SOL) ağında toplam 25 milyar işlem gerçekleştirildi. Üstelik Aralık ayındaki kesintileri saymazsak ağda ciddi problemler görülmedi. Tron en fazla işlem meydana gelen ikinci ağ ve Solana (SOL)’nın yalnız 10/1’i kadar doğrusu 2,35 milyar işlem gerçekleşti. Ethereum 1,25 ve Binance Smart Chain sistemlerinde 1,08 milyar işlem gerçekleştirildi.

Tüm rakiplerini toplayıp Solana (SOL) ile karşılaştırdığımızda şaşırtıcı bir tablo çıkıyor. Solana (SOL) rakiplerinin toplam işlem sayısının minimum 5-6 katı kadar daha oldukça işleme ev sahipliği yapmış oldu. Üstelik tüm rakiplerinin şimdiye kadar ki işlem sayısına bakılırsa bu sayı çıkıyor. Ethereum 6 ve Tron 3 yılı aşkın süredir hizmet veriyor. Solana (SOL) ise yalnız 18 aylık bir geçmişe sahip, peki bu bilgileri neden bilmemiz gerekiyor. Teknik aksaklıklar yaşanmış olan Solana (SOL) ağının ne kadar genç ve güçlü bulunduğunu görebilmemiz için bu veriler önemli bir hale geliyor. NFT ve DeFi alanında artan talep elbet bu büyümeyi ciddi anlamda destekledi. Ayrıca Ethereum’un yüksek işlem ücretlerini de eklemek gerekiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Ethereum Tabanlı Altcoinler Hangileridir?

Solana (SOL) Kaç Dolar Olacak?

Öncelikle yaşanmış olan probleminin fiyat düşüşünde ana sebep bulunduğunu biliyoruz. Sorunun deposu tespit edildi mi? Elbette, sorun ağda çalışan merkezsiz uygulama Raydium ve şimdilik sorun ortadan kalkmış görünüyor. Solana (SOL) ağı bu kadar güçlü iken iyi mi çöktü? Saniyede 400.000 işlem evet ağda bu denli yoğun işlem hacmi oluştu ve Solana (SOL) bunu taşıyamadı. Polkadot (DOT) ağının toplam işlem sayısı (şimdiye kadar) 4,6 milyon ve Solana (SOL) ağını yıkan talep saniyede 400.000 doğrusu Solana’nın haklı gerekçeleri var şeklinde görünüyor.

Solana (Sol) Kaç Dolar Olacak?
Solana (Sol) Kaç Dolar Olacak?

Solana (SOL) halen yükseliş trendini koruyor. Fiyat 135 doların altına kalıcı olmadığı sürece oluşan boğa bayrağı 250 dolar zirve hedefliyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.