Haberler

Bitcoin Borsa Rezervleri Beş Yılın En Düşük Seviyesinde! Ne Anlama Geliyor?

Kripto para piyasasında saklanan Bitcoin miktarı, Mart 2018'den bu yana en düşük seviyesine inerek 2,3 milyon BTC'nin altına indi.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasasında saklanan Bitcoin miktarı, Mart 2018’den bu yana en düşük seviyesine inerek 2,3 milyon BTC’nin altına indi. Bu azalış, Binance ve Coinbase gibi büyük borsalardan yapılan önemli çıkışlarla bağlantılı olduğu gibi yatırımcıların uzun vadeli yatırıma daha fazla öncelik verdiğini gösterdi.

Son bir yılın içinde, önemli Bitcoin rezervlerine sahip bulunan Binance borsasından oldukça büyük miktarlarda BTC’nin çekildiği gözlendi. Bu durum, Coinbase’in de 2024’te önemli atılımlar gerçekleştirdiği şeklinde benzer bir tablo çiziyor. ABD merkezli borsadan bir gün içerisinde sadece 16 bin BTC’nin dışarıya aktarıldığı belirlendi.

Bu eğilim, dev Bitcoin sahiplerinin ya da “balinaların” varlıklarını özel cüzdanlara aktarması yoluyla daha belirgin hale geliyor. Bu karar, balinaların gelecekteki fiyat artışlarına dair beklentileri ile uyum içinde hareket ettiklerini gösteriyor.

Image 4

Bitcoin’de Son Durum Ne?

Şu anda Bitcoin, 4 saatlik grafikte kendini 67.731 dolar seviyesinde buluyor. Ancak, 68.000 dolarlık pivot noktası, BTC’nin bu seviyenin altında kalmaya devam ederse düşüş eğiliminde olabileceğini işaret ediyor. Kısa vadeli dirençler arasında 69 bin, 70 bin 600 ve 71 bin dolar seviyeleri öne çıkarken, en yakın desteklerin 66 bin 650 ve 65 bin 950 dolar seviyelerinde olduğunu gözlemliyoruz.

RSI, 46,62 puan ile dengede duruyor. İçinde bulunduğumuz durumu göz önünde bulundurarak, Bitcoin şu an 68 bin dolar civarında hareket ediyor ve 50 periyotluk üstel hareketli ortalamanın hemen altında yer alıyor.

Bitcoin’in fiyatında yaşanan yukarı yönlü eğilim, 66.650 dolar civarındaki destek seviyesiyle birlikte, dikkat çekici bir çift dip formasyonu da ortaya koymaktadır. Bu formasyon genellikle, Bitcoin’in mevcut seviyesinden itibaren güçlü bir yükseliş hareketi başlatabileceğini işaret ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.