Haberler

BlackRock’ın Desteklediği Stablecoin Fonlarına İlgi Artıyor

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Finans dünyasının en büyük fon yöneticisi kuruluşlarından BlackRock’ın kripto para sektörüne yönelik hamlelerine bir yenisi daha eklendi. Circle Internet Financial’ın piyasaya sürdüğü USDC coin kaynakları BlackRock tarafından güvence altına alınacak. Dev fon yönetim şirketinin bu hamlesi kripto para basınında geniş yankı buldu. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) başvuruda bulunan BlackRock, böylelikle özel kayıtlı bir fon ile USDC coin yatırımlarını güvenli bir konumda tutacak.

USDC Fonları Artık BlackRock Güvencesinde

Usdc Coin

Kripto para dünyasında Tether’in çıkardığı USDT stablecoinin ardından en fazla ticari hacme sahip olan stablecoin USDC olarak biliniyor. Circle Internet Financial şirketinin piyasaya sürdüğü USDC destekli varlıklar 2023 yılı başlarında SEC onaylı bir para piyasası fonuna geçirilecek. BlackRock Advisors tarafından yönetilen kamu para fonu Circle Reserve Fund, uzun süren çalışmaların sonucunda USDC stablecoin fonlarını güvence altına aldı. Bu fona olan kurumsal yatırımların hızla artması da kripto para sektörü açısından olumlu karşılandı.

BlackRock desteği ile dijital varlıkların SEC onaylı bir fona yerleştirilmesi hakkında yetkililer şu açıklamada bulundu: “USDC’deki 43.9 milyar dolarlık mevcut dolaşım şu anda 44.1 milyar dolar nakit ve kısa vadeli ABD devlet tahvilleri ile destekleniyor. Yeni fonun portföyü de nakit ve ABD Hazine tahvillerinden oluşacak.” Söz konusu fon bağımsız bir yönetim kurulu ile 1940 Yatırım Şirketi Yasası kurallarına tabi tutulacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.