HaberlerAltcoin Haberleri

Dogecoin’in İkonik Köpeği Kabosu Vefat Etti

Dogecoin ile başlayan, ardından Shiba Inu'ya ve sonrasında Floki'ye kadar uzanan birçok mizah jetonunun sembollerinden biri olan Kabosu adlı köpek, bu sabah yaşamını yitirdi.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Dogecoin ile başlayan, ardından Shiba Inu’ya ve sonrasında Floki’ye kadar uzanan birçok mizah jetonunun sembollerinden biri olan Kabosu adlı köpek, bu sabah yaşamını yitirdi. Dogecoin’in yükselişinden önce de bir internet mizahı olarak tanınan bu köpeğin yaşı 18’di.

2005’te dünyaya gelen ve 2008’de Japon vatandaşı Atsuko Sato tarafından bir hayvan barınağından evlat edinildikten sonra uluslararası alanda ün kazanan Kabosu, hayatını kaybetti. Sato, Shiba Inu cinsi köpeğin sahibi olarak açıklamayı yaptı.

Image 56

Sato, Instagram hesabında duygusal bir açıklama yaparak, “Sevgili Kabosu’ya veda etmek zorunda kaldık. Onunla geçirdiğimiz yılların hatıraları ise sonsuza dek kalacak. Siz değerli destekçilere minnettarım. Gitmesi, sanki sessiz bir rüyaya dalmış gibi oldu” ifadelerini kullandı.

Kabosu’nun resmi internete sızdığında 2010 yılında, bu köpek aniden internetin en popüler konularından biri haline geldi. Reddit ve Tumblr gibi o dönemde en çok kullanılan internet platformlarında hızla yayılan bu ün, “Doge” adını aldı.

Köpek kelimesinin İngilizcesi “Dog” iken, bazen yanlış yazılarak türetilen “Doge” kelimesi, Shiba ırkına ait bir köpeği temsil eder hale geldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.