Haberler

Elon Musk’a 7.5 Milyar Dolarlık Davada Şok Gelişme!

Tesla'nın CEO'su olan Elon Musk, 2022 yılında gerçekleştirdiği 7.5 milyar dolarlık satışın ardından hukuki bir sorunla karşı karşıya kaldı.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Tesla’nın CEO’su olan Elon Musk, 2022 yılında gerçekleştirdiği 7.5 milyar dolarlık satışın ardından hukuki bir sorunla karşı karşıya kaldı. Hukuk dosyasında belirtilene göre, Musk’ın bu satış işlemi, şirket içinden edindiği özel bilgilere dayanarak gerçekleştirildiği iddia ediliyor.

Tesla’nın CEO’su olan Elon Musk, içeriden bilgi edinerek (insider trading) iddia edilen 7.5 milyar dolarlık satış nedeniyle mahkemeye verildi.

Michael Perry isimli bir Tesla hissedarı tarafından açılan davada, Musk’ın 2022 yılında 7.5 milyar doların üstünde değere sahip Tesla hisselerini satarken, şirketin üretim ve teslimat rakamlarının beklenenden düşük olacağını bilerek hareket ettiği iddia edildi.

Image 1

Musk’ın Tesla’daki görevini kötüye kullandığını iddia eden Perry, şirkete ve hissedarlara karşı sorumluluklarını ihlal ettiğini belirtti. Davacının dilekçesinde, “Musk, görevini kötüye kullanarak içeriden edindiği finansal bilgileri kendi çıkarı için kullanarak kar elde etti” ifadelerine yer verildi. Davacı, mahkemeden Musk’ın kazancını şirkete geri iade etmesi yönünde karar alınmasını talep etti.

Musk’ın Kasım 2022’de Tesla’nın dördüncü çeyrek beklentilerini karşılayamayacağını öğrendiğini iddia eden Perry, rakamların bir sonraki ocak ayında açıklanmadan önce 7.53 milyar dolarlık hisse satışı gerçekleştirdi. Tesla hisseleri, rakamlar açıklandıktan sonra ilk işlem gününde yüzde 12’den fazla bir düşüş yaşayarak 108 dolara kadar geriledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.