Metaverse Haberleri

Kripto paralar çöküşler yaşarken, Web3 oyunlarına milyar dolarlar aktı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasası sert darbeler alırken ve hatta çöküşler yaşarken, Web3 oyunlarının ve Metaverse projelerinin bir önceki çeyreğe göre düşük olsa da büyük yatırımlara kapılarını açmaya devam ettikleri görülüyor. Geleceğin teknolojisi ve hatta geleceğin dünyası olarak tanımlanan bu alanlara yönelik ilgi devam ederken, Blockchain analiz platformu DappRadar, yayımladığı “Blockchain Oyun Raporu” başlıklı raporunda, Blockchain ve Metaverse projelerinin yılın 3. çeyreğinde 1,3 milyar dolarlık yatırım aldığını bildirdi. Her ne kadar bu miktar 2. çeyrek rakamlarına göre neredeyse yarı yarıya daha az olsa da kripto paraların zorlu süreci göz önüne alındığında etkileyici görünüyor.

WEB3 ALANINDA METAVERSE OLUŞTURMAYA ODAKLANANLAR YATIRIMLARI TOPLADI

Web3 Alaninda Metaverse

DappRadar, söz konusu rakamları elde etmek adına 50 ağdaki Blockchain faaliyetlerini izledi ve 2021 yılının 3. çeyreğine kıyasla yatırımcı sayısının neredeyse 2 katına yükseldiğini belirtti. Öte yandan söz konusu rapor, Blockchain tabanlı oyun projelerinin sadece Eylül ayındaki yatırımlar ve ortaklıklar ile 156 milyon dolarlık yatırım topladığını da ortaya koyuyor. Öte yandan raporda, Inworld Al veya Hadean gibi Web3 alanında Metaverse altyapısı oluşturmaya yönelik yürütülen projelerin, 3 aylık dönemde yapılan yatırımların yüzde 36’sını topladıkları görülüyor.

TOPLAM YATIRIM BEKLENTİSİ

DappRadar tarafından sağlanan rapor, öte yandan yılın kalanına ilişkin, Blockchain tabanlı oyun endüstrisine yönelik yükseliş görünümünü de koruyor. Ancak raporda, önceki tahminlere göre bu büyümede yüzde 8’lik bir azalma olduğu görülüyor. Söz konusu tahminlerde, 2022 yılı için toplam yatırım beklentisinin 9,25 milyar dolar olduğu görülüyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.