Haberler

ETF Analisti Balchunas: “Diğer Büyük Yatırımcılar da Bitcoin Alacak”

ABD'nin Wisconsin eyaletinin resmi emeklilik fonunun 100 milyon dolarlık Bitcoin spot ETF'i satın alması, kripto para dünyasında büyük yankı uyandırdı.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

ABD’nin Wisconsin eyaletinin resmi emeklilik fonunun 100 milyon dolarlık Bitcoin spot ETF’i satın alması, kripto para dünyasında büyük yankı uyandırdı. Bloomberg’ün ETF analisti Eric Balchunas, bu gelişmeyi değerlendirerek, daha fazla büyük fonun benzer adımlar atabileceğini belirtti.

ABD’nin imalat sektöründe önemli bir yere sahip olan Wisconsin eyaletinin resmi emeklilik fonu, BlackRock’ın IBIT Bitcoin ETF’ine 100 milyon dolar yatırdı. Bu hareket, büyük finansal kuruluşların kripto para piyasasına olan ilgisini gözler önüne serdi. Benzer şekilde, İsviçre bankası UBS’in de küçük bir miktarla Bitcoin ETF’ine yatırım yapması, bu ilginin yayılmakta olduğunun bir göstergesi olarak yorumlandı.

“Bir eyaletin emeklilik fonunun böyle bir adım atması çok önemli. İlk çeyrekte IBIT fonu almışlar. Normal şartlarda ‘büyük balık’ olarak adlandırılabilecek olan bu tarz kurumları, 13F dosyalarında en azından ilk yıl görmezsiniz. Bu durum bize Bitcoin ETF’lerinin sıradan fonlar olmadığını bir kez daha gösterdi. Bu iyiye işaret. Ben daha fazlasını bekliyorum. Kurumların sürü halinde bu fonlara geldiğini görebiliriz”

Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas, Wisconsin eyaletinin bu hamlesinin önemini vurguladı.

Balchunas, Twitter’da bir takipçisinin “100 milyon dolar ne ki! Çok küçük bir rakam… Wisconsin adam olsun!” yorumuna “Bunlar bebek adımları,” şeklinde yanıt verdi. Bu ifade, şu anki yatırımların sadece başlangıç olduğunu ve gelecekte daha büyük yatırımların gelebileceğini öne sürüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.