HaberlerBitcoin Haberleri

Bitcoin’de Sert Düşüş! Yatırımcıların Yüzde 88’i Zarara Uğradı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Bitcoin’in fiyatı düşerken, kısa vadeli yatırımcıların büyük ölçüde zararda olduğunu gösteren zincir üzeri veriler ortaya çıkıyor. En büyük kripto para olan Bitcoin, geçen hafta yüzde 10’un üzerinde düşerek 26 bin doların altına inerek Kasım 2022’den bu yana en kötü performansını sergiledi.

Glassnode’un analiz platformu tarafından takip edilen verilere göre, kısa vadeli yatırımcıların elindeki BTC’lerin yüzde 88,3’ü gerçekleşmemiş zararda. Bu da kısa vadeli yatırımcıların tuttuğu 2.56 milyon BTC’nin (66.5 milyar dolar) yaklaşık 2.26 milyonunun piyasa fiyatından daha yüksek bir satın alma maliyetine sahip olduğu anlamına geliyor.

Glassnode‘un haftalık raporunda 21 Ağustos tarihinde paylaşılan bilgilere göre, STH arzındaki zararlı artışlar dikkat çekiyor. Bu artışlar, Mayıs 2021, Aralık 2021 ve bu hafta gibi yoğun piyasa günlerini takip etme eğiliminde olduğunu gösteriyor. STH’ler tarafından tutulan 2.56 milyon BTC’nin sadece 300 bin BTC (yaklaşık yüzde 11,7) hala kârlı durumda bulunuyor.

Bitcoin Kisa Vadeli Yatirimcilar

Güçsüz bir piyasa, kısa vadeli yatırımcıların zararına satış yapma durumundan dolayı kazanç sağlamakta zorlanabileceği bir piyasadır. Bu durum, piyasada şu anda gözlemlenen eğilimle uyumludur. Glassnode’un verilerine göre, STH’ye ait BTC’lerin kripto para borsalarına olan akışı, satın alma maliyetlerinin piyasa oranından daha yüksek olduğu için son dönemde artmıştır. Yatırımcılar genellikle pozisyonlarını tasfiye etmek veya türev işlemlerinde marj olarak kullanmak amacıyla varlıklarını kişisel cüzdanlarından kripto para borsası cüzdanlarına taşırlar.

Glassnode, bu durumu değerlendirerek “Bu hafta, Mart ayındaki 19 bin 800 dolar seviyesindeki satıştan bu yana en büyük kayıp baskınlığı değeri görüldü. Bu da STH’nin hem varlıklarının büyük ölçüde zararda olduğunu hem de fiyatlara giderek daha duyarlı hale geldiğini gösteriyor.” şeklinde bir yorumda bulunmuştur.

Kripto Para Piyasası Kritik Sürece Girdi!

Marex Solutions dijital varlıkların eş başkanı Ilan Solot, Bitcoin yatırımcılarının kısa vadeli gerçekleşmemiş zararlarının şu anda piyasa için kritik bir sorun olduğunu belirtti. Solot, “Asıl sorun, BTC’nin mevcut kırılgan piyasa görünümüdür, çünkü kısa vadeli yatırımcılar hem fiyat hem de anlatı açısından zararda” dedi.

Spot Bitcoin ETF’si hikayesinin ise, artan tahvil getirileri ve daha sıkı likidite koşulları arasında hala ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan (SEC) onay alma ihtimali bulunduğunu ancak bu olumlu kararın sürekli olarak ertelendiğine dikkat çekti. Solot, “Kısa vadeli yatırımcıların neredeyse yüzde 90’ı (< 155 gün) gerçekleşmemiş kayıplar yaşıyor ve bu genellikle satış baskısıyla ilişkilidir” şeklinde ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.