Haberler

Mehmet Şimşek, Kripto Paralar İçin Vergi Yapısına İlişkin Küresel Bir Yaklaşım İstiyor

Son zamanlarda Plan ve Bütçe Komisyonu'nda onaylanan kripto paraların düzenlenmesine ilişkin yasa tasarısı hala tartışılmakta.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Son zamanlarda Plan ve Bütçe Komisyonu’nda onaylanan kripto paraların düzenlenmesine ilişkin yasa tasarısı hala tartışılmakta. Bu sırada Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten beklenmedik açıklamalar geldi. Şimşek, kripto paraların uluslararası standartlarda vergilendirilmesi gerektiğini belirtti.

Kripto paraların yasal düzenlemeleri TBMM’den onayını beklerken, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi meselelerinde aynı zamanda bu alandan yararlanılması gerektiğini ifade etti.

Image 13

Türkiye Gazetesi’ne göre Bakan Şimşek, AK Parti’nin Kızılcahamam’daki istişare toplantısında katılımcılara özel bir sunum yaparak ekonomi hakkında detaylı bilgiler paylaştı. Sunum esnasında, kripto paraların da ele alındığı ve ilginç tartışmaların yaşandığı ifade edildi.

Şimşek, kripto paraların kazançlarından elde edilen gelirlerin yanı sıra gerçekleştirilen işlemler üzerinden vergilendirilmesi konusunda adımlar atılacağını vurguladı.

“Dünyada da böyle, bir gelir elde ediliyorsa bunun vergisi de olmalı. Kripto varlıklar, borsada işlem gören varlıklar, yatırım fonları… Bunların disipline edilmesi lazım”

Geçtiğimiz kripto yasa tasarısında, SPK için %1 ve TÜBİTAK için %1 olmak üzere toplamda %2’lik bir gelir kesintisi öngörülmüştü. Bu nedenle, yasa tasarısının kabul edilmesi durumunda, mevcut durumda vergi içermeyen düzenlemeler uygulanacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.