HaberlerBitcoin Haberleri

Mt. Gox’un Eski CEO’su Karpeles: Bitcoin Satışı Gündemde Değil

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Bugün, 120 bin adetten fazla Bitcoin‘in farklı bir cüzdana taşındığı Mt. Gox borsasında ödemelerin planlandığı sırada, şirketin önceki CEO’su ve sahibi olan Mark Karpeles de bu transferler hakkında düşüncelerini paylaştı. Karpeles, “Ödemelerin yakında başlayacağını tahmin ediyorum. Dolayısıyla şu anda transferler gerçekleşiyor. Ancak kısa vadede bir satış beklemiyorum” şeklinde konuştu.

2011 yılında Jed McCaleb tarafından kurulan Stellar’ın mucidi olan Mark Karpeles, kart değişim platformu “Magic: The Gathering”i satın aldı. Ardından, bu platformu Mt. Gox’a dönüştürerek büyük bir değişim yarattı. Karpeles, borsadaki Bitcoin transferlerini detaylı bir şekilde inceledi ve bu süreçte dikkat çeken önemli adımlar attı.

Image 78

2014 yılında yaşanan büyük bir siber saldırı sonrasında 800 binden fazla Bitcoin’in çalındığı kripto para borsası, güvenlik önlemlerindeki eksiklikler nedeniyle eleştirilen Karpeles, mevcut yetkisiz durumunda olan şirketin transfer işlemleriyle ilgili şu sözleri dile getirdi:

“Bildiğim kadarıyla Mt. Gox ile ilgili bir sorun yok. İflas yönetimi, bu sene olması beklenen ödemeler için coin’leri farklı bir cüzdana aktarıyor. Kısa süre içerisinde gerçekleşecek bir Bitcoin satışı durumu söz konusu değil”

Bir başka adrese şaşırtıcı bir şekilde 120 bine yakın Bitcoin transfer eden Mt. Gox, bu eylemi için hiçbir gerekçe sunmamıştı. Şirketin en son duyurusunda sadece BTC ya da BCH satışı olmadığını açıklamıştı, ancak gerçekte ne olduğuna dair hiçbir ipucu vermemişti.

Korku ve heyecan arasında sıkışıp kalan bir yatırımcı, aniden panikleyerek elindeki tüm BTC’leri satışa çıkardı. Bu ani karar, Bitcoin’in değerini 68 bin doların bile altına düşürdü, piyasada dengeleri alt üst etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.