HaberlerAltcoin Haberleri

Kasım’da Kripto Para Piyasalarını Bekleyen Önemli Gelişmeler!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Önümüzde kripto para piyasalarının etkileyecek 3 önemli gelişme var. Bunların tarihleri ve detaylarını ele alalım.

Önümüzdeki günlerde önemli olaylar yaşayacağız. Öncelikle 14 Kasım tarihinde Bitcoin için Taproot güncellemesi gelecek. Bundan 3 gün sonra yani 17 Kasım tarihinde de ABD Kongresi kripto için komite oturumunu başlatacak. Kasım ayının bitmesine 19 gün kaldı, PlanB tarafından verilen 98.000 dolar hedef Bitcoin için gerçek olacak mı?

17 Kasım Kripto Para Oturumu

Duruşmaya, daha önce ABD’deki dijital (kripto) varlıklar için düzenleyici ve yasal çerçeveyi genişleten yasa teklifinde bulunan Temsilci Don Beyer başkanlık edecek. Hem ABD Temsilciler Meclisi hem de Senato’nun Cumhuriyetçi ve Demokrat üyelerini içeren Ortak Ekonomik Komite, hükümetin kriptoyla ilgili rolü hakkında bir oturum düzenleyecek. kongre üyeleri 17 Kasım’da “Kriptoyu Demistifiye (açmak, açıklığa kavuşturmak) Etmek: Dijital Varlıklar ve Hükümetin Rolü” adlı bir oturumda endüstri uzmanlarının konuşmasını dinleyecekler. ABD’deki dijital varlıklar için düzenleyici ve yasal çerçeveyi genişleten ve daha önce önerilen mevzuat duruşmada ele alınacak.

Konuşması planlanan sektör uzmanları arasında Açık Piyasalar Enstitüsü mali politika direktörü Alexis Goldstein, eski Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu başkanı Tim Massad, Pennsylvania Üniversitesi Blockchain ve Dijital Varlık Projesi direktörü Kevin Werbach ve Coin Center’ın araştırma direktörü Peter Van Valkenburgh yer alıyor.

ABD’deki kripto düzenlemesini çevreleyen tartışmaların çoğu, Meclis veya Senato’nun tam oturumlarının dışındaydı, bunun yerine genellikle Mali Hizmetler Meclisi Komitesi veya Bankacılık, Konut ve Kent İşleri Senatosu Komitesi toplantılarıyla sınırlıydı.

Bu arada kripto para topluluğu tarafından tepkiyle karşılanan altyapı yasa tasarısının Biden tarafından 15 Kasım’da imzalanması bekleniyor.

Kasım Ayı Bitcoin (BTC) Hedefi

Üç önemli olay bizi bekliyor. Altyapı tasarısının onaylanması, Taproot güncellemesi ve Kripto oturumu kripto para piyasalarını yakından ilgilendiriyor. Özellikle tasarının mevcut haliyle onaylanıyor olması özellikle DeFi platformlarını bir manada yasadışı hale getiriyor. Bireysel kripto para yatırımlarının vergilendirilme ihtimali de diğer önemli detaydır.

Taproot güncellemesine günler kaldı fakat gündem o denli yoğun ki, bu kadar önemli bir gelişme bile yeterince tartışılmıyor. Evergrande iflasının piyasalardaki etkilerini de önümüzdeki günlerde daha yakından göreceğiz.

Şimdi tüm bunları ele alarak PlanB tarafından paylaşılan 98.000 dolar hedefini ele alalım. Bitcoin (BTC) Kasım ayında hedefine ulaşabilecek mi? Şimdilik 70.000 direncini yeniden test edecek gibi görünüyor ancak ay sonu hedefi için 98.000 dolar fazla iyimser olabilir. Özellikle komite oturumunda kriptoya karşıt isimlerin sert söylemleri anlık fiyat hareketleri getirebilir. Haftalar önce sektörün önde gelenleri “daha fazla volatiliteye” hazır olun uyarısında bulunmuştu. Bugünlerde uyarının ne denli haklı olduğunu daha net görüyoruz.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.