Haberler

Powell’ın Konuşmasının Ardından 533 Milyon Dolarlık Yatırım!

Kripto para fonları, geçtiğimiz haftayı 533 milyon dolarlık bir artışla tamamladı.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para fonları, geçen haftayı 533 milyon dolarlık bir yükselişle sonlandırdı. Fonlara yönlendirilen yatırımların çoğu, Powell’ın cuma günü yaptığı konuşmayı izleyen dönemde gerçekleşti. Geleneksel bir şekilde, en büyük payı alan yatırımlar Bitcoin fonlarına yönlendirildi.

Geçen hafta kripto para fonlarında etkileyici bir şekilde 533 milyon dolarlık net bir giriş yaşandı. Bu rakam, son 5 haftaya kıyasla oldukça dikkat çekici bir zirveye işaret ediyor. Bitcoin fonlarına 543 milyon dolarlık net yatırım gelirken, Ether fonlarındaki 35.7 milyon dolarlık çıkışlar da oldukça dikkat çekiciydi.

Image 25

Girişlerin Çoğunluğu Cuma Günü

CoinShares analistlerinin raporunda, çoğu girişin cuma günü Powell’ın konuşması sırasında ve sonrasında yapıldığı vurgulandı. Bilindiği üzere, Powell, Jackson Hole kasabasındaki cuma günü yaptığı konuşmada eylülde faiz indirimlerinin başlayabileceği sinyalini vermişti.

Geçtiğimiz hafta, altcoin fonlarında önemli artışlar yaşandı, ancak performansları beklenenden düşük kaldı. Solana fonlarına sadece 100 bin dolar yatırım yapılırken, LTC fonları için 500 bin dolar, XRP fonları için 300 bin dolar ve ADA fonları için de yine 300 bin dolar yatırım yapıldığı görüldü. 

Bitcoin’in değer kaybına karşı korunma amacıyla oluşturulan “Kısa Bitcoin” fonlarına tam 1.7 milyon dolarlık yatırım akışı sağlandı. Bu fonlar, yatırımcılara volatiliteye karşı bir kalkan sunmayı hedefliyor.

Grayscale’de Yine Çıkışlar Yaşandı

Kripto para birimleri spot ETF’lerinde bu hafta en dikkat çeken isim BlackRock oldu. IBIT fonu, 318 milyon dolarlık yatırımıyla açık ara farkla zirvede yer aldı. Zirveye en yakın fona ise Fidelity’nin Wise Origin ETF’i sahipti. Fidelity’nin fonu, 87 milyon dolarlık yatırım topladı. Grayscale’in Bitcoin fonundan 87 milyon dolar, Ether fonundan ise 118 milyon dolarlık çıkışlar yaşandı haftalık bazda.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.