HaberlerBitcoin Haberleri

Kripto Para Düzenlemesi Geliyor! İşte Detaylar…

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto varlıklar için uzun zamandır beklenen yasal düzenlemede sona gelindi. NTV‘nin haberine göre;  bireysel yatırımcılardan vergi alınmayacak ve küçük yatırımcıları korumaya yönelik adımlar üzerinde durulacak. Kripto para borsaları da ise bir sermaye şartına tabi olması bekleniyor.

Kripto Para Düzenlemesinde Son Durum

Kripto para birimlerinin yasal düzenlenmesinde sona gelindi. Yasal düzenlemededki amaç, yıllık 500 milyar dolarlık ticaret hacmine sahip Türkiye’deki kripto para piyasasını kontrol etmek.

Yapılan çalışma, yerel kripto para borsaları olarak bilinen kripto varlıklarının alım satımını yöneten kuruluşlara bir sermaye şartı getirilmesi bekleniyor.

Bu tür hizmet veren şirketlerin sermayesinin 1 milyar TL’den az olmaması gerektiği ancak piyasa değerlendirmesinin ardından limit konusunda kapsamlı bir karar verileceği yönünde görüşler var.

Düzenlemenin bir sonucu olarak, bu işletmelerin “finansal kuruluşlar” olarak kayıt olmaları ve oranlarını, kazançlarını ve kârlarını bankalar gibi şeffaf bir şekilde açıklamaları zorunlu hale gelecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Yatırım Yapmanıza Yardımcı Olabilecek En İyi Kripto Para Uygulamaları!

Türkiye’de faaliyet gösteren global kripto para borsaların Türk mevzuatına tabi olmaması ve MASAK’ın yetkisi altında olmaması nedeniyle, merkezi Türkiye’de olan bir sistem altyapısının kurulmasının, önerilen düzenlemenin ana hükümlerinden biri olması bekleniyor.

Kripto varlıklara yatırım yapanların korunması için bankacılık düzenlemesine benzer bir sistem düşünülüyor.

Önce bilgisayardan sorumlu kişi, ardından şirket sorumlu tutulacak ve hapis cezasına çarptırılabilecek.

Yerel borsalar varlıklarının yüzde 97’sinin güvende olduğunu iddia etse de, kripto varlıklarının nasıl saklandığına dair bir düzenleme düşünülüyor.

Kripto Paralarda Vergi
Kripto Paralarda Vergi

 

Kripto Paralara Vergi Mi Geliyor?

NTV’de yer alan habere göre bireysel yatırımcılardan vergi alınmaması görüşü ağır basıyor.

24 Aralık’ta AK Parti, kripto para düzenlemesi üzerinde çalışmaya başladı. O zamanlar yaklaşık 30 yerel kripto para borsası varken, sayının bir aydan kısa bir sürede 80’e çıktığı bildiriliyor.

Sonuç olarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın kendisine verilen bilgilere dayanarak yönetmeliğin bir veya iki hafta içinde çıkarılması talimatı verildiği söyleniyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.