Haberler

Multichain Krizi Geist Finance’i Olumsuz Etkiledi!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

29 milyon dolarlık kripto kredi platformu Geist Finance, kalıcı olarak kapanacağını açıkladı. Multichain krizinden olumsuz etkilenen protokol, uzun süreli bir saldırı sonucunda 100 milyon doların üzerinde kayba uğramıştı.

Geist Finance, Multichain’deki sorunlar nedeniyle kalıcı olarak kapanacağını duyurdu. Platform, oracle’larının yanlış token değerleri bildirmesinden dolayı bu kararı aldı. Karar, uygulama geliştirme ekibinin sosyal medya hesabından paylaşıldı. “Geist Finance, Multichain istismarından kaynaklanan kayıplar nedeniyle kalıcı olarak kapatılıyor” şeklinde açıklandı. Geist sözleşmeleri 6 Temmuz’da durduruldu ve 9 Temmuz’da sadece para çekme ve geri ödeme işlemleri için yeniden açıldı.

Ade21Cc82D834F6A9E58Da122354C70A
Multichain Krizi Geist Finance’i Olumsuz Etkiledi! 3

Geist Finance,  Multichain Kriziden Dolayı Kapanma Kararı Aldı!

Fantom ağı üzerinde işleyen bir platformda, Multichain olayından önce 29 milyon doların üzerinde kilitli varlık mevcuttu. Geist, Multichain platformundan USD Coin, Tether, Bitcoin ve Ethereum’un köprü token’larının ödünç alınması veya teminat olarak kullanılmasına izin veriyordu. Bu varlıkların fiyatlarını takip etmek için Chainlink oracle’ları kullanıldı, böylece teminat ve kredi değerleri belirlenebildi. Ancak ekip tarafından yapılan açıklamada, oracle’ların güvenilir bilgi sağlamayı bıraktığı ve kripto varlıkların değerinden daha yüksek hesaplandığı belirtildi.

Multichain köprülerinden 100 milyon doların üzerinde para çıkışı gerçekleşmişti. Multichain ekibi, para çekme işlemlerinin bir hack saldırısı sonucu gerçekleştiğini doğruladı. Dün projenin CEO’su ve kız kardeşi Çin’de göz altına alındı. Bu olaylar, Multichain’in itibarını sarsmış durumda. Çıkış yapılan paraların izini sürmek ve saldırıyı gerçekleştirenleri bulmak için ekibin büyük bir çaba sarf etmesi gerekiyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.