HaberlerKripto Rehber

Yutan Boğa Formasyonu Nedir? Nasıl Yorumlanır?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

 Düşüş trendinin Sonlanabileceğinin sinyalini veren Yutan Boğa Mum Formasyonunun ne olduğunu ve nasıl yorumlanacağını görelim.

Yutan Boğa Mum Formasyonu Nedir?

Bir boğa yutan formasyonu, bir düşüş trendinin sonunu gösteren zıt renklerde iki mumdan oluşur. Bu model ortaya çıkmadan önce, son mumun gövdesi kırmızı renkte olan piyasa düşüş trendindeydi. Bu mumdan sonra oluşan mum gövdesi yeşildir. Ayrıca, bu yeşil mumun gövdesi, kırmızı mumun tepesinin üstünde ve altındadır.

Images 7 Png

Yutan Boğa Mum Formasyonu Nasıl Yorumlanır?

Bu formasyon, düşüş trendinin zayıflayacağını veya trendin sona ereceğini gösterir. Bu nedenle genellikle bir düşüş trendinin sonunda gözlenir. Kırmızı mumu saran yeşil bir mum, boğaların ayılara hükmettiğini gösterir. Bu, satın alma baskısının satış baskısından daha güçlü olduğunu ve fiyatların ucuzladığını gösteriyor.

Nadir durumlarda, düşüş trendi yerine yükseliş trendinde görünebilir. Bu durumda “yükseliş eğiliminin devam etmesi muhtemeldir.” yorumlanmalıdır çünkü az önce de belirttiğimiz gibi yutan boğa formasyonunun yüksek alım baskısı gösteren bir formasyon olmasıdır. Bununla birlikte, bir yükseliş trendinde yutan bir mumu takip eden mum, yutan mumun gövdesinin altında açılır veya kapanırsa, bu bir “sat” sinyali olarak yorumlanmalıdır.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.