HaberlerKripto Rehber

Bedava Bitcoin Nasıl Kazanılır?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Bedava Bitcoin Nasıl Alınır?

Bitcoin ile yaşananlara baktığımızda bir yatırım aracı, bir değer deposu veya para kazanma yolu olduğunu ve değerini görüyoruz. Şimdi hangi tanımı kullanırsınız bilemiyoruz ama fiyat artışından yatırımcıların gözünde Bitcoin’in değerini görebiliyoruz.

Öte yandan, Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell’ın 14 Nisan 2021’de Bitcoin ile ilgili bir konferansta altın gibi spekülatif bir yatırım aracı olduğunu söylediğini gördük.

Birçok insan Bitcoin’i altınla karşılaştırdı. Peki nasıl? Bitcoin rehber yazımızda da bahsettiğimiz gibi Bitcoin, sınırlı bir varlıktır. Başka bir deyişle, Bitcoin 21 milyar ile sınırlandırılmıştır ve bu sayıyı artırmak imkansız görünmektedir. Öte yandan, Bitcoin ilk çıktığında Bitcoin’in yaratıcısı Satoshi Nakamoto’nun 1 milyon Bitcoin’in tamamına sahip olduğunu biliyoruz. Birçoğu, 1 milyon bitcoinin asla taşınmayacağına inanıyor. Bu durumda Bitcoin arzının 20 milyon olduğu söylenebilir. Ayrıca erişilemeyen donanım cüzdanlarında birçok bitcoinin kaybolduğunu da biliyoruz. Cane Island Digital Research Company tarafından hazırlanan bir rapora göre, her yıl erişilebilir bitcoinlerin %4’ü kayboluyor.

Bitcoin’in değerli bir varlık olduğunu yazımızda belirttik. Bitcoin’in birçok yerde dijital dünyanın altını olduğu iddia ediliyor. Peki, fiziksel dünyanın altınını bedavaya elde etmek mümkün mü? Tabii ki değil. Peki, bedava bitcoin almak mümkün mü? Bu sorunun cevabı aslında hayır. Ancak az miktarda Bitcoin ve diğer altcoinler elde etmek mümkündür.

Peki bu nasıl  mümkün? İşte detaylar…

61821B494E3Fe113306Aabb2

Airdrop

Ücretsiz token kazanmanın yollarından biri de airdrop’ları yakalamaktır. Peki Airdrop nedir ve airdrop ne anlama gelir?

Airdrop kelimesinin Türkçesine bakarsak havadan düşmek anlamına geldiğini görürüz. Terimi kripto para dünyasında son zamanlarda görmemize rağmen, geçmişte savaş gibi durumlarda insanlara yiyecek ve içecek gibi temel canlı malzemeleri uçakla gönderme yöntemiydi.

Bu terimi kripto para birimleri ve Bitcoin dünyasında incelersek bedava para anlamına geldiğini söyleyebiliriz.

Bu değerli varlıklar neden ücretsiz dağıtılıyor?

Airdroplar, kripto para projelerini yöneten blok zinciri şirketleri tarafından organize edilir. Şirketin bu faaliyeti gerçekleştirirken çeşitli amaçları olduğu söylenebilir.

Bu sebeplerden belki de en önemlisi ürünün reklamını yapmaktır ve ödülün kullanıcının sadakatinden dolayı verildiğini söyleyebiliriz.

Örneğin, geçtiğimiz birkaç ay içinde Binance, platformun mobil cüzdan uygulaması Trust Wallet için bir airdrop gerçekleştirdi.

Borsa, 21 Aralık 2020’de Binance üyelerine 100 Trust Wallet Token (TWT) vererek kullanıcıların cüzdanlarına kripto para gönderdi.

15 Nisan 2021’de bu airdropun değerine baktığımızda 663,87 TL değerinde bir ödül olduğunu gördük. Yani adından da anlaşılacağı gibi havadan 663 TL alıyorsunuz.

Ancak, bu her zaman böyle değildir. Airdroplara dikkatli bir şekilde katılın.

Kripto para birimlerine yatırım yapmanın yüksek riskler içerdiğini unutmamalısınız. Bu riskin neden olduğu zararlardan yatırımcılar sorumludur.

Bitcoin 2

Bedava Bitcoin Kazanmak Mümkün mü?

İkinci bir seçenek olarak, bitcoin ve diğer kripto para birimlerini almak için bir borsa kullanabilirsiniz.

Binance, hacim olarak dünyanın en büyük kripto para borsasıdır ve bir referans sistemine sahiptir. Binance’de bir borsa hesabı açmanız gerekiyor.

Bu hesabı açtıktan sonra uygulamada ve web sitesinde bir referans programı görebilirsiniz. Peki bu referans programı size nasıl fayda sağlayacak?

Binance’e kayıt olduğunuzda, bu tavsiye programı aracılığıyla sizin adınıza bir tavsiye bağlantısı oluşturabilirsiniz. Bitcoin ve kripto para birimleri, referans kodunuzu kullanarak platforma üye olan kullanıcılar tarafından kazanılabilir. Ancak bu gelir tutarı bazen 5 kuruş, bazen 10 kuruş, bazen de 1 lira olabiliyor.

Referans kodunuzu kullanarak platforma ne kadar çok kullanıcı üye olursa kazanma şansınızın o kadar yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Ancak kullanıcıların referans kodunuzla platforma kayıt olmaları yeterli değildir. Bu kullanıcıların ayrıca Bitcoin ve kripto para satın almaları gerekiyor.

Aslında sistem şöyle işliyor: Bildiğiniz gibi borsalar işlem yaparken kullanıcılardan belirli bir komisyon alıyor. Referans kodunuzla üye olan kullanıcılardan kesilen komisyon; %5, %10, %15 veya %20 komisyon oranlarında kazanabilirsiniz. Ama bu biraz zor bir yöntem. Çünkü kullanıcıların referans kodunuzu güvenle kullanmaları gerekir. Ve karlılık düşünüldüğünde çok karlı bir yol olduğu söylenemez. Ancak, bu hala karar vermeniz gereken bir şey.

Elbette, Bitcoin dünyasına 2010 veya 2011 civarında girmiş olsaydınız işler farklı olabilirdi. Aslında, bir web sitesi 2010 yılında captcha dolduran kullanıcılarına 5 BTC verdi.

Referanslarınızın sayısı; arkadaşlarınıza, ailenize göndererek veya sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak referans bağlantılarınızı artırabilirsiniz.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.