HaberlerKripto Rehber

Kişisel Madencilik Nedir?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasasının yeniden hareketlenmesi ve yükselişiyle birlikte kişisel madenciliğin yapılıp yapılamayacağı sorusu yeniden gündeme gelmeye başladı.

Kişisel madencilik, insanların kendi kişisel bilgisayarlarını kullanarak bitcoin kazanma sürecidir. Bu süreç özellikle Bitcoin’in ilk zamanlarında çok popülerdi ve birçok kişi kişisel bilgisayarlarında solo madencilik yaparak büyük kazançlar elde etti. Ancak Bitcoin’in değeri ve popülaritesi arttıkça, kişisel madencilik çok teknik ekipman gerektiriyor, bu nedenle kişisel madenciliğin maliyeti, bugünkü faydalardan çok daha yüksek.

3090250

Kişisel Madencilik Hala Mümkün mü?

Bitcoin madenciliğinin bir masaüstü bilgisayar ve GPU ile kolayca yapıldığı günler geride kaldı. Günümüzde kripto para fiyatlarının artması ve teknolojinin gelişmesiyle birlikte Bitcoin madenciliği için özel olarak tasarlanmış chiplerin piyasaya sürülmesiyle birlikte artık Bitcoin madenciliğinin kişisel anlamda durma noktasına geldiği görülebiliyor.

Öte yandan, bireysel madencilerin ASIC tabanlı ekipmanlarından bir miktar para kazanmaları hala mümkündür. Ancak, bitcoin madenciliği yapan ASIC ekipmanı çalışırken çok ısınabilir ve çok fazla elektrik tüketebilir. Dolayısıyla ortaya çıkan maliyet çok yüksek iken, getirisi çok daha azdır. Bu anlamda BTC fiyatları bu seviyelerde kaldığı sürece kişisel madencilikle uğraşanlar zarar görecek.

En önemli öncül, BTC fiyatının gelecekteki maliyetinden çok daha yüksek olacağına inanmalarıdır. Bu anlamda kişisel madencilik yapan bireyler bunu bir anlamda yatırım olarak görmektedir. Günümüzde Bitcoin madenciliği, bulut madenciliği hizmetleri sunan büyük dev şirketler ve şirketler aracılığıyla yapılmaktadır. Hatta bazı ülkelerde elektrik fiyatları daha uygun olduğu için bu ülkelerde kişisel madenciliğin bu günlerde daha yaygın olduğu görülüyor. Tahmin doğruysa, madencilik sektörü zamanda geriye gidebilir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.