Haberler

Güney Kore, Kripto Şirketlerinin Uyum Kapasitelerini Artırmalarını Talep Ediyor!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kore Mali İstihbarat Birimi, Upbit ve Bithumb gibi beş yerel sanal varlık hizmeti sağlayıcıyla işbirliği yaparak yasa dışı faaliyetlere karşı müdahaleyi artırmayı amaçlıyor.

Güney Kore, kripto suçlarıyla mücadele etmek için bir kurumlar arası soruşturma birimi kurdu. Hükümet, bugün yaptığı açıklamada, Güney Koreli yetkililerin sanal varlık hizmet sağlayıcılarının uyumluluk çabalarına destek sağlayacak ve ilgili suçlarla mücadele etmek için çalışacaklarını belirtmiştir.

Guney Kore Bitcoin Kripto Para.jpg
Güney Kore, Kripto Şirketlerinin Uyum Kapasitelerini Artırmalarını Talep Ediyor! 3

Siber Suçlarla Mücadele Çalışmaları Hız Kesmeden Devam Ediyor

Bugün Mali Hizmetler Komisyonu tarafından yayınlanan bir açıklamaya göre, Kore Mali İstihbarat Birimi, kara para aklama ve terörün finansmanıyla mücadeleye adanmış bir kuruluş olarak faaliyet göstermektedir. Bu amaçla, sanal varlık hizmeti sağlayıcılarının uyum kapasitesini güçlendirmek için bir toplantı düzenlemiştir.

Toplantı, ülkenin kriptoyla ilgili suçlarla mücadele etmek amacıyla kurulan bir kurumlar arası soruşturma biriminin başlatılmasından yalnızca bir gün sonra gerçekleşmiştir. Yonhap haber ajansının bildirdiğine göre, bu birim, savcılık, Mali Denetleme Servisi, Ulusal Vergi Servisi ve Kore Gümrük Servisi’nden en az 30 müfettişten oluşmaktadır. Beş yerli kripto servis sağlayıcısı da toplantıya katılarak, potansiyel suçlarla mücadele için aldıkları önlemleri paylaşmışlardır.

Upbit, Güney Kore’nin ünlü borsası, hatalı işlemleri tespit etmeye yardımcı olmak amacıyla yapay zeka kullanarak açıklama yaptı. Bithumb ise başka bir borsa olarak, yasa dışı olarak eşleşen siparişleri tespit etmek ve yakaladığı uzaktan kumanda uygulamasını otomatik olarak kapatmak için ilgili özellikleri geliştirdiğini belirtti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.