Haberler

FTX’ten Çalınan Fonlar Hakkında Borsalara Uyarı Geldi

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

İflas ettikten sonra bir de hack saldırısına uğrayarak kripto sektörünü sarsan FTX borsasından yeni bir uyarı geldi. FTX resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, borsadan yetkisiz fon transferlerinin kripto cüzdanları üzerinden diğer borsalara gönderildiği belirtildi. Çalınan fonların diğer kripto para borsalarında nakde çevrilme riskine karşı uyarının yer aldığı paylaşım kripto para topluluğunu endişelendirdi: “Borsalar, FTX Global’den ve ilgili borçlulardan 11/11/22 tarihinde yetkisiz olarak aktarılan bazı fonların ara cüzdanlar aracılığıyla kendilerine aktarıldığının farkında olmalıdır. Borsalar, bu fonların iflas idaresine iade edilmesini sağlamak için tüm önlemleri almalıdır.”

FTX Hacker’ı Fonları Taşıyor

Ftx New Ceo

Blockchain araştırma firması Chainalysis, FTX borsasının hacker’ına ait olduğu düşünülen kripto para cüzdanını yakından takip ediyor. Kripto para uzmanları, şirketten çalınan fonların hareket halinde olduğunu söyledi. Hacker’ın bu fonları nakit paraya çevirmeye çalışması durumunda merkezi ve merkeziyetsiz borsaların tetikte olmaları konusunda uyardı. Çalıntı fonların gönderildiği borsaların hangileri olduğu hakkında net bir açıklama yapılmaması dikkat çekti.

Ethereum’ları Bitcoin’e Çevirdi

Chainalysis raporuna göre FTX hacker’ı çaldığı Ethereum fonlarını Bitcoin’e çevirdi. Net rakam hakkında bir bilgi paylaşılmasa da uzmanlar ETH’den BTC’ye geçirilen fonların 300 milyon dolardan fazla olduğunu düşünüyor. FTX kasasını boşaltan kişinin kimliği bilinmese de hacker’ın yaptığı hareketler blok zinciri üzerinden takip ediliyor. Pek çok kripto para yatırımcısı FTX hacker’ının borsa çalışanı olduğunu düşünüyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.