Haberler

FTX’in Sadece 50 Alacaklıya Borcu 3.1 Milyar Dolar Olarak Açıklandı

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

İflas eden dev kripto para borsası FTX’in alacaklarına olan borcu gündeme geldi. Kısa bir süre önce “Chapter 11” iflas başvurusunda bulunan FTX, adeta sektörün kara bulutu haline geldi. İflas sürecine neden olan pek çok gelişmeyle birlikte gündemden düşmeyen FTX’in kripto para sektörüne verdiği zararların arkası kesilmedi. Borsadan alacaklı olduğunu bildiren 100 bin kişinin 1 milyona ulaşabileceği öngörülmüştü. En büyük alacaklılara 3 milyon dolar borcu olduğu bilinen FTX’in bu bataklıktan nasıl çıkacağı merak konusu oldu.

FTX Borçlarını Mahkemeye Sundu

Ftx Manset 7

FTX borsası ABD iflas mahkemesine kripto para borsası ve bağlı şirketler adına bölüm 11 iflas başvurusunda bulunmuştu. FTX borsasının en büyük 50 alacaklısına yaklaşık 3.1 milyar dolar borcu olduğunu beyan etmesi kripto para basınında geniş yankı buldu. Edinilen bilgilere göre borsanın 1 milyon müşterisi ve diğer yatırımcıları milyarlarca dolarlık zararın tazmin edilmesi için yasal başvuruları yaptı. Borsanın geçtiğimiz cumartesi günü mahkemeye verdiği beyanda isim vermese de ilk 10 alacaklısına 1.45 milyar dolar borcu olduğunu belirtti.

İflas eden FTX borsasının alacaklı listesindeki ilk 50 kurum veya müşterinin toplam alacak tutarı dudak uçuklattı. Borsa yönetimi mahkemeye sundukları dilekçede en büyük 50 alacaklıya 3.1 milyar dolar borç açıkladı. Borsanın bu borcu nasıl ödeyeceği merak konusuyken şirket bazı işletmelerin satışı için hazırlık yaptığını belirtti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.