Haberler

ABD Hükümetine Kriptoda Şeffaflık Çağrısı!

CMIC (Kripto Piyasa Bütünlük Koalisyonu), ABD'nin başkan adayı Joe Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris'e bir mektup yolladı.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

CMIC (Kripto Piyasa Bütünlük Koalisyonu), ABD’nin başkan adayı Joe Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris’e bir mektup yolladı. Demokratlardan sektöre net bir yol haritası oluşturmalarını talep etti.

ABD hükümetine yönelik yazılan mektubu destekleyen kripto koalisyonunda, Robinhood, BitGo, OKX, Gemini, Chainalysis, Elliptic, TRM, Kaiko ve Matrixport gibi şirketler bulunuyor.

Image 5

ABD’de Kripto için Şeffaf Kurallar Talebi

Kripto şirketlerinin bir araya gelerek oluşturduğu Crypto Market Integrity Coalition (CMIC), ABD hükümetinin sektörde berrak kurallar belirlemesi ve netliği sağlaması durumunda potansiyel bir büyüme olasılığı öngörüyor. Koalisyon, kripto düzenlemelerinin ABD’li tüketicileri kötü niyetli kişilerden koruyacağını ve ABD dolarını destekleyeceğini vurguladı.

ABD hükümetinin dijital varlıkları düzenleme konusunda daha kesin bir tutum alması talepleri devam ediyor. Kripto sektörü, hala yasal açıdan ilerleme kaydetmeyen ABD’nin uyguladığı baskıdan şikayetçi.

Koalisyon, Demokratlara gönderilen mektupta, “Dijital varlıkların halka açık blokzincirlerinden yararlanması, Amerikan değerlerini ve normlarını küresel finansal sistem içinde daha da güçlendirmek adına dikkate değer bir fırsat sunmaktadır.” ifadesini kullandı.

Kripto şirketleri tarafından belirtilen bilgilere göre, dünya genelinde 164 milyar dolarlık bir değere sahip olan stabil kripto paraların %97,5’i tarafından temsil edilen ABD doları destekli ürünler, büyük bir öneme sahip.

CMIC, ABD’nin finansal bütünlüğünü koruyacak ve dijital ekonomiyi güçlendirecek yasal adımların net bir şekilde atılacağını belirtti.

Koalisyon, 21. Yüzyılın Finansal İnovasyon ve Teknoloji Yasası ile Dijital Emtia Yasası için öncü bir düzenleyici çerçeve sunabileceğini vurguladı. Bu yasa tasarısı henüz resmileşmedi ve gelecekteki etkileri merak konusu.

Donald Trump, ABD başkan adayı olarak belirtilen isim, olması durumunda kripto para sektörüne yönelik belirgin adımlar atacağı konusunda açıklamalarda bulunmuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.