Kripto RehberEditörden Seçmeler

Golden Cross ve Death Cross nedir? Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Hareketli ortalamalar yardımıyla çizelgeleri yorumlamamıza yardımcı olan Golden Cross ve Death Cross kavramına detaylı bakalım…

Golden Cross (Altın Kesişim) Nedir?

50 birimlik basit hareketli ortalama, 200 birimlik basit hareketli ortalamayı yukarı doğru kestiğinde buna “Golden Cross (Altın Kesişim)” denir. Golden cross, yatırımcılar için bir yükseliş trendinin teyididir. 50 birimlik basit hareketli ortalamanın 200 birimlik basit hareketli ortalamanın üzerinde olması isteğin arttığını göstermektedir. Bu, fiyatın ivme kazandığını gösteriyor.

50 ve 200 birimlik basit hareketli ortalamalar, Golden cross’tan sonra destek görevi görebilir. Bu nedenle, fiyat 50 birimlik basit hareketli ortalamanın altına düşerse, altın haç tamamlanmayacaktır. golden cross sona erdirmek için fiyatın 200 basit hareketli ortalamanın altında olması gerekir.

Golden Cross Ve Death Cross Nedir? Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Death Cross (Ölümcül Kesişim) Nedir?

Death cross’un tam tersidir. Burada, 200 birimlik basit hareketli ortalamayı aşağı kesen 50 birimlik basit hareketli ortalamaya“Death Cross (Ölümcül Kesişim)” denir. Death cross, yatırımcılar için düşüş trendinin bir teyididir. 50 birimlik basit hareketli ortalama, 200 birimlik basit hareketli ortalamanın altındaysa, talepte bir düşüşe işaret eder. Bu, fiyatın aşağı doğru ivme kazandığını gösteriyor.

Death cross’tan sonra, 50 ve 200 birimlik basit hareketli ortalamalar direnç görevi görebilir. Bu nedenle, fiyat 50 birimlik basit hareketli ortalamanın üzerindeyse, Death croos tamamlanmayacaktır. Death cross’un bitmesi için fiyatın da 200 basit hareketli ortalamanın üzerine çıkması gerekiyor.

Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Golden cross ve death cross, trendin yönü hakkında bilgi verdikleri için hacimle kullanılmalıdır. Yani hacim trendi doğrulamalı ve trend yönünde artmalıdır. İşlem hacmi düşük olan noktalar düşünülmemelidir.

Bu makalede kullanılan “birim” terimi, grafiğin analiz edildiği zaman aralığını ifade eder. Bu nedenle, saatlik grafiklerde teknik analiz yapan traderler, 50 saatlik ve 200 saatlik basit hareketli ortalamaları dikkate almalıdır. Ancak Golden Cross ve Death Cross için günlük ve üzeri zaman dilimleri daha net sonuçlar ortaya çıkarmaktadır.

Bunlara ek olarak Golden Cross ve Death Cross kavşaklarının geç sinyal kavşakları olduğunu bilmelisiniz. Bu nedenle, bu iki kesişim bir ticarete girmek için değil, bir trendi doğrulamak için kullanılmalıdır.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.