Haberler

ABD Merkezli Hedge Fonu BlackRock’ın Alıcısı Oldu!

10 Ocak tarihinde SEC tarafından onaylanan Bitcoin spot ETF'leri, tüm dünyadan büyük ilgi gördü.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

10 Ocak tarihinde SEC tarafından onaylanan Bitcoin spot ETF’leri, tüm dünyadan büyük ilgi gördü. Bu bağlamda, BlackRock’ın ETF’leri de ön plana çıkıyor. ABD merkezli bir hedge fonu, BlackRock’ın en büyük Bitcoin ETF alıcısı oldu.

Şirketin Bitcoin’e olan güveni gerçekten dikkat çekici. BlackRock ve ARK Invest ETF’lerinde en fazla alım yapan firma konumunda olması da önemli bir gösterge. Bracebridge‘in 80 milyon dolarlık IBIT ve 260 milyon dolarlık ARKB ETF’i bulunuyor. Ayrıca, hedge fonu 20 milyon dolarlık GBTC hissesi de bulunduruyor. İstatistiklerde, piyasa yapıcılar ve tutarlı fiyat oluşturulması bakımından önemli rol oynayan yetkili katılımcılar ise dışarıda bırakılıyor.

Bracebridge, 1994 yılında kurulmuş ve Boston merkezli bir hedge fonu şirketidir. Ayrıca, Princeton ve Yale Üniversitesi‘nin bağış fonlarını da yönetmektedir.

Şirketin, BlackRock’ın spot Bitcoin ETF’i dışında da bu ürün için çeşitli opsiyon pozisyonları bulunuyor. Bu pozisyonların değeri de mart sonu SEC’ye yapılan bildirim döneminde 284 milyon dolardı. Yani şirketin BlackRock ürünlerine olan toplam yatırımı, kendi varlıklarının neredeyse %47’sine tekabül ediyor.

Bracebridge’in Bitcoin’e ciddi seviyede güvenen bir şirket olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü şirketin varlıklarının %88’lik kısmı, Bitcoin spot ETF’leriyle ona bağlı olan opsiyon ürünlerinden oluşuyor. Bu, şirketin Bitcoin’e önemli ölçüde yatırım yaptığını ve bu varlığa güvendiğini gösteriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.