Altcoin HaberleriHaberler

Avalanche (AVAX) Neden Yükseliyor? Avalanche (AVAX) Kaç Dolar?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Avalanche (AVAX) fiyatı tekrardan yükselişe geçti.  Yatırımcısına kısa sürede %200 kazanç getiren Avalanche (AVAX) daha oldukça yükselir mi? Son yaşanmış olan yükselişin temel sebepleri nedir? Akıllı sözleşmeler için yeni katman çözümü olan Avalanche (AVAX) bilhassa DeFi platformları tarafınca daha oldukça tercih edilmeye başlandı. Gelin birlikte Avalanche projesinin ve son yaşadığı yükselişin sebeplerini birlikte inceleyelim.

Avalanche (AVAX) Neden Yükseliyor?

Ethereum‘un yüksek işlem maliyeti ve hız olarak hantal olması kendisine yeni rakipler edinmesine sebep oldu. Avalanche (AVAX) ekosistem tarafınca kabulünü artırıyor ve büyümeye devam ediyor. Günlük işlem hacmi 1,5 milyar doları zorlayan Avalanche (AVAX) 47 dolara kadar çıktı. Elbette bu yükselişin arkasında haklı gerekçeler bulunuyor.

Avalanche (Avax)-Tradingview
Avalanche (Avax)-Tradingview.

Ethereum’a Avalanche köprüsünün piyasaya sürülmesi ve protokolün dinamik ücretler ve bir token yakma mekanizması sunan benzersiz tokenomik tasarımı yardımıyla AVAX kabulü artıyor. Hızla genişleyen DeFi organik olarak bu alanda başarı göstermiş olan projelerin fiyatlamalarına pozitif etki ediyor. Avalanche önemli  DeFi potansiyelini farkederek bu alandaki çalışmalarını da arttırdığı biliniyor.

Avalanche Rush, DeFi Yeteneklerini Artırıyor

Aave ve Curve için başlatılan 180 milyon dolarlık likidite madenciliği teşviki 18 Ağustos’ta duyuruldu. Fiyatın yükselişinde ciddi oranı olan bu haber mühim bir sürecin başladığını duyuruyor. İki adımda tamamlanması beklenen sürecin ilk kısmı AVAX’ın Aave ve Curve kullanıcıları için likidite madenciliği teşvikinde kullanılması olarak başlamış olacak. Aave ve Curve kullanıcıları 3 aylık süre süresince likidite madenciliği teşvikleri alacak.

İkinci aşama için ek teşviklere başlanacak. Bunun için Avalanche Foundation tarafınca 27 milyon dolar değerinde Avalanche (AVAX) ayrıldı. Program, Avalanche Foundation‘ın ağ üstünde DeFi’yi ölçeklendirme ve “daha erişilebilir, merkezi olmayan ve uygun maliyetli bir ekosistem meydana getirmeye” destek olma taahhüdünü göstermek için tasarlandı.

Avalanche (Avax) Ağı
Avalanche (Avax) Ağı

Avalanche (AVAX) Ağı Gittikçe Büyüyor!

Pangolin ve Benqi Finance protokollerin Avalanche (AVAX) ağında olan  kilitli varlık miktarı 300 milyon dolara kadar çıktı. Avalanche (AVAX) ağını kullanan bu DeFi protokolleri büyüdükte organik olarak altyapı sağlayıcılarını da büyütüyor. Avalanche (AVAX) fiyat artışının ikinci sebebini bununla açıklayabiliriz.

Zincirler arası köprü görevi görecek olan Avalanche Bridge‘in (AB) geçtiğimi ay sonunda duyurulmuştu. Fiyat hareketini tetikleyen mühim haberlerden olan bu gelişme yeni nesil zincirler arası köprüleme teknolojisiyle Avalanche (AVAX) ağına daha oldukça fonksiyonellik katıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Altcoin Yatırım Tavsiyeleri

Bonus bir detaya daha girelim. Avalanche (AVAX) ağı tertipli token yakımı yardımıyla devamlı artan bir fiyata haiz olmak istiyor. Ağda meydana getirilen işlemlerin artmasıyla doğru orantılı olarak Avalanche (AVAX) yakımları gerçekleşecek. Daha fazla protokolün ağda emek vermesi mevcut 720 milyonluk arzın hızla daralmasına sebep olacak. Arz kıtlığı düzgüsel olarak fiyat artışını doğuracaktır.

Burada paylaşılan bilgiler yatırım tavsiyesi içermez. Kripto para projeleri öteki yatırımlara nispeten fazlaca daha ciddi riskler içermektedir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.