Editörden SeçmelerHaberler

SPK Başkan Yardımcısı Ali ihsan Güngör’den Kripto Para Açıklaması

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

SPK Başkan Yardımcısı Ali İhsan Güngör, yeni başlayan ve devam edecek olan Kripto para varlıklarında düzenleme çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Avukat Oğuz Evren Kılıç tarafından yapılan açıklamaya göre Sermaye Piyasası Kurulu Başkan Yardımcısı Ali ihsan Güngör, kripto varlıklar konusunda yapılacak yasal düzenlemelerin iki ana başlık üzerinde toplanacağını belirtti.

Açıklamanın devamında Güngör, bu düzenlemelerin Kripto paraların ihracı ve kripto para alım satım sağlayıcı platformları şeklinde düzenleme yapılacağı belirtti.

“Kripto Varlıklar Etkin Olarak Düzenlenebilir mi? isimli gösterimde konuşan SPKBaşkan Yardımcısı Güngör, kripto para alım satım borsalarına lisans, kurucuları ve yönetici kadrolarının yeterlilik gibi belli başlı şartların getirileceğini duyurdu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Kripto Para Vergilendirilmesinde Yeni Gelişme!

Kripto Para Manipülasyonlarına Karşı Önleyici Düzenlemeler

Sermaye Piyasası Kurulu Başkan Yardımcısı Ali ihsan Güngör, konuşmasının devamında “kripto para platformlarında varlıkların saklanması ayrıca düzenlenecek. Kripto para fiyatları manipülasyonlarına karşı da denetleyici ve önleyici mekanizmalar devrede olacak. Bahsedilen hususlar bizleri en çok zorlayacak olanlar’’ şeklinde açıklamalar yaptı.

Bir süredir Kripto paralarla ilgili bir düzenlemenin ciddi şekilde gündemlerinde olduğunu, özellikle kripto para borsası Thodex’te yaşanan mağduriyetlerin ardından bu düzenleme çalışmaları hız kazandı. Merkez bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’da Nisan 2021 sonlarında yaptığı açıklamada, kripto varlıkları yasaklama gibi bir planlarının olmadığını ve kripto paralarla ilgili yapılacak düzenleme çalışmalarının 2 hafta sonra belirli bir seviyeye geleceğini belirtmişti.

Daha sonra spk’dan yapılan açıklamada bu konuyla ilgili detaylı bilgi verilmediği belirtildi

 

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.