Haberler

Binance Duruşması Sonrası Kripto Paralarda Hareketlilik Yaşandı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Son zamanlarda kripto para dünyasında önemli bir yer edinen Binance platformu, son 24 saat içerisinde gerçekleşen bir duruşma ile gündeme geldi. Duruşma sonucunda alınan kararlar, kripto paraların volatilitesini artırdı ve tasfiye verilerinde şaşırtıcı detaylar ortaya çıktı. Bu yazıda, Binance duruşması ve sonrasında yaşanan hareketlilik hakkında bilgilere yer vereceğim.

Binance platformu, Amerikan Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve Binance US arasında gerçekleşen bir duruşmaya katıldı. Duruşmanın hakimi, SEC veya Binance US aleyhine bir karar vermek yerine, her iki tarafın da işbirliği yapmasını teşvik etti. Bu karar, kripto paraların geleceği ve regülasyonlar konusundaki belirsizliği biraz olsun azaltmış olsa da, kısa vadede piyasalarda ciddi bir hareketlilik yaşanmasına sebep oldu.

Ekran Resmi 2023 09 19 10.51.23

Volatilite Artışı ve Tasfiye Verileri Nasıl?

Binance duruşması öncesinde kripto paralarda hareketlilik yaşandı ve son 24 saat içerisinde yaklaşık 80 milyon dolarlık likidasyon gerçekleşti. Bu likidasyon işlemlerinin 53,03 milyon dolarlık kısmı short pozisyonlardan, 26,24 milyon dolarlık kısmı ise long pozisyonlardan oluştu. Bitcoin (BTC) tarafındaki likidasyon değeri 39,98 milyon dolar olarak kaydedilirken, Ethereum (ETH) tarafında ise 13,96 milyon dolarlık bir tasfiye gerçekleşti. Ayrıca TRB, WLD ve SOL gibi kripto paralardan da likidasyon verileri dikkat çekti.

Duruşma sonrasında gelen en çarpıcı veriler ise borsalardan geldi. Günümüzde en çok işlem hacmine ve kullanıcı sayısına sahip olan kripto para borsası Binance, OKX’in gerisinde kaldı. OKX borsasında 25,74 milyon dolarlık bir tasfiye gerçekleşirken, Binance borsasında ise 23,08 milyon dolarlık bir likidasyon görüldü. Hemen hemen tüm borsalarda, short pozisyonların likiditesi ön plana çıktı. Ayrıca, Bitmex borsasında gerçekleşen tasfiyelerin %88,21’lik kısmının long pozisyonlardan oluşması da dikkat çekiciydi.

Ekran Resmi 2023 09 19 10.51.31

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.