HaberlerBitcoin Haberleri

Bitcoin ETF’leri Toplamda 1 Milyon Adet BTC’yi Aştı

SEC'nin onay vermesiyle, 10 Ocak'ta Bitcoin ETF'lerinin karşılaştıkları zorlukları başarıyla aşmaları, küresel ölçekte BTC sayısının 1 milyonu aşmasına neden oldu.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

SEC’nin onay vermesiyle, 10 Ocak’ta Bitcoin ETF’lerinin karşılaştıkları zorlukları başarıyla aşmaları, küresel ölçekte BTC sayısının 1 milyonu aşmasına neden oldu. ABD’nin ETF’leri ise 855 bin adetle dikkat çekici bir liderlik konumunda bulunuyor, bu da piyasada büyük bir sürprize sebep olabilir.

Bu yıl, Bitcoin fiyatlarının yükselmesinde en büyük etkiye sahip olan ETF’lerdeki BTC miktarı sürekli artmaktadır. ETF’ler, küresel çapta 1 milyon BTC’den fazlasına sahipken ABD, 855 bin adetle önde gelen ülke konumunda.

Image 77

Birçok ülkedeki ETF’lerin, Brezilya, Hong Kong, Kanada ve Almanya gibi ülkeleri de içine almasıyla, bu rakam 1 milyon adedi geçiyor.

ABD dışında en fazla BTC’ye sahip olan ETF, Almanya’da bulunmaktadır. Almanya’daki BTCE fonu, 22.490 BTC’yi elinde bulundururken, İsveç’teki iki fon ise arkasından gelmektedir. COINXBE 17 bin 830, COINXBT ise 14 bin 580 BTC’ye sahiptir… Diğer yandan, son zamanlarda faaliyete geçen Hong Kong’taki Bitcoin ETF’leri ise 5789 adet Bitcoin’i içeriyor.

Hashdex, Brezilya’nın en büyük oyuncusu olarak bilinir. Ülke genelinde 7900 adet BTC’yi tutarken, ABD’deki Bitcoin ETF’i içinse bu sayı 189’a kadar yükseldi.

ABD’nin dünyanın en büyük ekonomisi olması, ETF’ler üzerinde açık bir şekilde yansırken, en büyük fonlar arasında Grayscale, BlackRock ve Fidelity sıralanıyor.

ABD ETF’lerinin etkisi Bitcoin işlemlerine de yansıdı… ABD piyasaları açıldığında, Bitcoin fonlarındaki işlem hareketliliği artıyor. Kaiko Research verilerine göre, ocak-nisan döneminde ABD-Bitcoin ETF’lerinin hacmi, toplam hacmin %46’sını oluşturdu, neredeyse yarısını.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.