Bitcoin Haberleri

Bitcoin ve Hisse Senetleri Arasındaki Negatif Korelasyon!

Geçtiğimiz yıllarda Bitcoin'in, özellikle teknoloji şirketlerinin hisse fiyatlarıyla aynı yönde hareket ettiği gözlemleniyordu.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Geçtiğimiz yıllarda Bitcoin’in, özellikle teknoloji şirketlerinin hisse fiyatlarıyla aynı yönde hareket ettiği gözlemleniyordu. Ancak son zamanlarda bu ilişki tersine dönüş yapıyor.

Bloomberg uzmanları tarafından sunulan verilere göre, Bitcoin ile hisse senetleri arasındaki korelasyon pandemi başlangıcından bu yana en negatif seviyeye geriledi. Bu durum, kripto paraların hisse senetlerinden bağımsız bir şekilde hareket etmeye başladığını gösteriyor.

Ndx 2023 11 15 11 10 58 5E32A

Bloomberg’in paylaştığı verilere göre, Bitcoin ile MSCI küresel hisse senedi endeksi arasındaki 30 günlük korelasyon oranı bugün itibariyle -0,23’e düştü. Bu, Bitcoin’in hisse senetleriyle negatif bir ilişkiye sahip olduğunu gösteriyor. Yani, hisse senetlerinin değeri artarken Bitcoin’in değeri düşebiliyor ve tam tersi durumlar da yaşanabiliyor.

Uzmanlar, bu durumu kripto piyasasında geçtiğimiz hafta yaşananlarla ilişkilendiriyor. Özellikle hisse senedi piyasasının görece sakin seyrettiği bir dönemde, ABD’den gelen spot ETF (Exchange-Traded Fund) haberleri Bitcoin ve altcoinlerde yükselişe neden olmuştu. Ancak günümüzde kripto paralardaki coşkunun azalmasıyla birlikte kâr satışları gerçekleşiyor olabili

Ekran Resmi 2023 11 15 11.16.17

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.